dinsdag 13 augustus 2019
Pasta!
Pearl millet noodle
Met alternatieve burgers en met cantharellen
Die pasta, dat is gemaakt van parelgierst
Geen foto want het ziet er precies uit als mihoen
India
Niet schokkend lekker
Op het etiket staat dat het lekker is in curry, maar ja, iets met weinig smaak in curry stoppen...
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Cantharellen goed borstelen
Boter, cantharel-stelenstukjes...
Flambeer met armagnac
Uit de pan
Boter, sjalot, knof, zwarte peper...
De hoeden van de cantharellen in stukjes erbij...
Stelen...
Room...
Proef p/z
Pasta koken
Burgers bakken
Garden Gourmet Incredible burger
(Ze voeren ook een niet-incredible burger; beide bij AH)
Bakken: Maggie lucht
Er komt wat wit schuim uit, net als vroeger als je goedkoop aangewaterd vlees bakte
Het bruint niet, het blijft rood (met zwarte brandplekjes)
Bakt steeds bijna vast; loshusselen: wit schuim
Byte mooi vleesachtig, maar niet burgerachtig (er komt bij het bijten geen sap los)
Smaak prima, maar wel wat droog
"Can't believe its veggie": lazer op!
Souka burger
Kleffe troep ondanks dat "krokante sesam korstje"
Het smaakt naar vleesvervanger, zeg maar
Ik moet hier ogenblikkelijk aan toevoegen dat andere proevers deze lekkerder vonden
Een ding: bij de verkoper, Ekoplaza, moet je het van te voren bestellen, en dan ook "servicekosten" betalen!
Laksa
(Laksa is een soort Singapore soep, of Indonesische mihoen van mungbonen, en dat gebruikte ik dus)
Met seitan en cantharellen
Want ja, ik had een grote bak cantharellen...
Seitan uitlekken
(Enkel naturel kopen, of als Chinese Mock duck in blik)
Stukjes, door bloem
Bakken
Cantharel als hierboven
Couscous
Met kip en zure abrikozen
Week zure abrikozen
Maak de couscous klaar met kippenbouillon waarin wat koenjit
Kip (dijfilets!) rondom bruinen
(Tajine!)
Ui, knof, pepertje...
Kip, bouillon, wat witte wijn, laurier, gele rozijnen, majoraan...
Kip half gaar: afgegoten abrikozen erbij
Pikante saus maken van tomatenpuree, harissa, wat bouillon
Couscous bij de kip (deed ik)
Verse tagliatelle
Met varkenslappen en wortel
Maak bouillon
Ik gebruikte Poolse blokjes van bouillon van gerookte varkensribben
Boter, varkenslappen bruinen
(Koop nooit die dunne platte uit de super!) (Ze moeten nóg dikker zijn dan ze lijken te zijn op de foto hieronder; de echte dikte is daar wat verscholen)
Uit de pan
Winterwortelschijven...
Uit de pan
Ui, knof, soepgroenten (selderijblad, peterselie, wortel, prei)...
De wortel erbij en bouillon, laurier, tijm, rozemarijn, peperbolletjes...
Vlees erbij en heel laag lang sudderen
Mag niet koken!
Tagliatelle koken (in de bouillon als je nog hebt!)
Dat dacht ik al lang:
Kadayif moet je toch ook in niet-zoete gerechten kunnen gebruiken?
En inderdaad, dat is heerlijk
Kadayif
Met asperges, gepocheerd ei en Beurre blanc
Ik ben het recept kwijt, maar het is simpel
Redelijk wat olijfolie, goed klein gesneden ui, knof, p/z
Kadayif lostrekken en op laag vuur door de olijfolie husselen
Ovenschotel, oven
Asperges koken zoals het hoort
Eieren pocheren zoals het hoort (dus niet zoals op de foto, na drie whisky soda)
Beurre blanc maken met witte wijn én Noilly Prat
(Een forse geile plens!)
Ik heb vanavond weer eens Koreaans gegeten
God wat was het lekker
Kip, tteok, gochujang, gochugaru, guk ganjang...
Ach ach ach ach ach...
Vreselijk dat die Volkskrant culi apen de pijp uit zullen gaan zonder dit geproefd te hebben, dacht ik heel even in een moment van onoplettendheid
Maar ach...
Eigenlijk terecht toch?