Uiensoep maken
Noord-Nederland
Siepel
Zuid-Nederland
Juin
(In juin / Worden alle Fransen bruin / En in december / Eten ze nóg camember)
Uien-carpaccio
Rooster stevige uienringen (gele ui) met olijfolie erover in de oven op 150 graden, drie kwartier
Bestrooi met grof zeezout en versgemalen zwarte peper en laat afkoelen
Maak een vinaigrette, giet over de uien en laat een uur staan (de olijfolie niet afgieten)
Leg botersla op een bord, daarop de uien en daarop vers geraspte Parmezaanse kaas
Serveer met olie, azijn en p/z molens
Dat zat er in die soep
Parmezaan korsten en dergelijke
Tip Sylvia Witteman
Heerlijk!
Chutney van rode uien
De uien in dunnen ringen snijden en met suiker erdoor geroerd wegzetten
Verder helemaal zoals gewone chutney, maar werk er wel flink geweekte rozijnen door
Dus pinda-olie, ui, knof, pepertje...
Uienspul...
Suiker...
Proeven
Azijn...
Proeven
Ovenschaal (ex korsten en laurier), dikke snee boerenbrood, gruyère
Schwabischer Zwiebelkuchen
Maak deeg van 375 gram bloem en maak in de bloem eerst een deuk en doe daarin 15 gram gist
Doe daar 1 eetlepel suiker bij en iets kamertemperatuur volle melk
Meng en laat een kwartier rusten onder een doek
Voeg een halve liter volle melk toe en meng goed
Laat een half uur rusten onder een doek
Rol het deeg uit en leg op een bakplaat, met de randen van het deeg wat omhoogstaand
Laat rusten op een koele plek
Bak ham, welke soort dan ook, ik bedoel rauw of gekookt, in stukjes, in boter
Bak fors dungesneden ui mee, en ook knof
Roer er van het vuur af rauw ei door, p/z, zure room, komijn, nootmuskaat
Giet dit over het deeg
Bak een half uur op 190 graden
Sardellen met uien
Sardellen: vrij grote, verse ansjovis of vrij kleine sardien; pilchards
Het kan ook met sardien natuurlijk, of met verse ansjovis
Was de vis en trek de kop eraf; als je dat goed doet komen darm en graten mee
Droog van binnen en van buiten en bestrooi licht met p/z
Laat in twee sauspannetjes in olijfolie heel fijn gesnipperde ui en, separaat dus, idem knof op laag vuur langzaam garen tot juist bruin
Leg in een aardewerken schaal die op het vuur kan een laag sardellen, een laagje ui daarop, sardellen, ui
Een scheut witte wijn mengen met een scheutje witte wijnazijn en dit over de schotel gieten
Zet op laag vuur en laat staan tot de sardellen bijna uit elkaar dreigen te gaan vallen
Serveer met de knof erover
Dank P!
O ja!
Minister De Jonge
Dat je met een stervende een goed gesprek over de dood moet hebben
Ik zou zeggen sodemieter op en bemoei je Godverdomme met jezelf, achterbakse refo
O ja!
Maart: aanslag op tram in Utrecht
19 juni: de GGD gaat de inpact ervan onderzoeken
Goh! Nou al!
"De uitslag wordt over een jaar verwacht"
Als ze die hele GGD sociologenhap nou ff snel verzuipen of zo dan gaat het pijlsnel een stuk beter met de maatschappij
O ja!
Gall & Gall
Bestel je voor 55,30, dus geen bezorgkosten (>50)
Krijg je 5,50 klantenkaart korting
Zit je dus net onder de 50
Komt er "dus" 6 bezorgkosten bij...
[Ik protesteerde en kreeg 6 terug]