vrijdag 17 mei 2019
Pasta!
Shanghai noodles
Met roerei, bosui en XO saus
Maak twee delen XO saus aan met een deel Light soy, een deel Chinese rietsuiker en proef
Zie de foto hierboven
Kook de noodles, giet af en spoel koud
Pindaolie, wit van bosui, knof...
Groen van bosui even meebakken
Hua diao rijstwijn erbij en wat Thin soy...
Proef en breng op smaak met peper
Maak een Chinees roerei (met wat pindaolie erdoor)
Warm de pasta bij de bosui
Serveer met de saus
Mac 'n Cheese Balls
Met Heinz ketchup en rabarber compôte
Recept zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Maakte het al eerder maar at het nog niet met ketchup, wat zo hoort
Die wijn hieronder lijkt stoffig...
Geen idee...
Fusilli corti col buco met Spigol
En met eieren, Zeeuws spek en sperziebonen
Sperzie kop kont, in tweeën of drieën, koud water
De pasta koken met zout en Spigol
Spigol zie hier
Dat is erg lekker, en idem met rijst
Sperzie goed lekken
Hete olijfolie, wokken, uit de pan
Ui, knof, gedroogd pepertje...
Sperzie, witte wijn, Oxo...
Boter, plakken (dus niet dun gesneden) Zeeuws spek...
Eieren ernaast bakken...
Pasta bij de sperzie warmen
Luglug
Met drooggezouten spekjes, garnalen en banaanbloesem
Luglug: Philipijnse maispasta
Het gerecht én het spul heet Pancit luglug
Zie hier
Kook eieren, schrik (foto laten zien of even met die eieren langs de Kookboekenwinkel), in kwarten
Kippenbouillon, garnalen koken, uit de pan
Luglug koken, uit de pan en koudspoelen
Bananenbloem (uit blik) wat gelijk snijden
Koken in de bouillon, uit
Smaak en structuur lijkt op palmhart
Annatto olie (zie hier), ui, knof, pepertje...
Spekjes...
Meeste vet afgieten en bewaren om er eieren in te bakken
Bananenbloem ietsje sauterenbij de spekjes
Op smaak met Fish sauce (of beter Bagoong balayan, Filipijnse trassi achtige Fish sauce)
Een deel van de bouillon (voor saus) binden met een maisbloempapje
Proef op p/z
Alles wat koud is behalve de eieren warmen bij de sperzie enzovoorts met iets van de bouillon, en alles samen serveren met citroen en met die eieren erop
Foto voor de duidelijkheid zonder saus
Dunne mie
Met tofu en tauge
Marineer tofublokjes in dark soy, gembersiroop, citroensap, wijn van bruine kleefrijst
Regelmatig omroeren
Pindaolie, ui, knof...
Kippenbouillon erbij en wat laten trekken
Mie in de bouillon koken
De bouillon op smaak met de marinade en srirscha
Tauge erin warmen, en daarna de mie en de tofoe
O ja!
Borges: "Ik ben blind, ik kan niet lezen"
Taxichauffeur: "Kunt u echt niets lezen?"
"Nee"
-"Zelfs niet de krant?"
O ja!
Ik at geitenkaaskroketten (bijna zo goed als die van mij, waren ze)
Daar werd honing bij geserveerd
Vreemd hoor, maar daar gaat het nu niet om
Ik proefde een hint van citroenbloesemhoning en ik zei Dit is Spaanse bloemenhoning"
Ja dus
Ga maar navragen bij De Oude Wacht