zaterdag 16 maart 2019
Geen patatten
En ook geen rijst of bonen of pasta
Gnudi
Met spinazie-roomsaus
Flink basilicumtakken even in kokend water houden en meteen daarna koudspoelen
Droogknijpen, fijnhakken ex dikke stelen
Diepvriesspinazie in de magnetron
De helft van de aangegeven bereidingstijd
Prakken (is nog niet helemaal omtdooit)
Olijfolie, ui, knof, grofgemalen zwarte peper...
Roomsaus van maken
Proeven op zout (gebruik Oxo of Marmite of zo)
Spinazie erin warmen als die opgediend moet worden
Een kop ricotta mengen met een halve kop patisseriebloem
Drievierde kop versgeraspte (geraspte; niet gemalen) parmezaan erdoor werken
Een eigeel en de basilicum
P/z en nootmuskaat
Bloem in de ene hand, kwakje gnudi-deeg er met de andere in mikken (die hand gaat steeds even onder de lopende kraan), bloemhand dichtbollen, en schudden tot je een mooie gnudi hebt
Zie bovenste foto
Kook ze in kippenbouillon met citroensap tot ze drijven
Pasteitjes
Met een ragoût van ei en gedroogde oesterzwammen
In kleine stukjes gebroken gedroogde oesterzwammen weken in net genoeg kokend water
Regelmatig omroeren
Eieren hard koken, schrikken (foto van Petra Mossel laten zien), pellen, koelen
Paddo's na enkele uren afgieten
Weekwater opvangen!
Dep ze wat droog, en sauteer ze kort op hoog vuur in wat boter
Uit de pan
Flink boter, sjalot, knof, peterselie...
Bloem...
Weekwater...
Madera...
P/z...
Paddo's en stukjes ei...
Pasteitjes vullen en de oven in
Bakbanaan
Met Tempeh ketjap en Po ku
Tempeh ketjap zelf maken
Marineren
Tig recepten op het web
Of kopen bij AH
Prima spul
Blik Po ku (Chinese shiitake; niet precies hetzelfde; toko) uitlekken, of gedroogde in heet water wellen
In beide gevallen steel eraf
Kleinsnijden
Pindaolie, ui, knof, pepertje...
Redelijk wat rauwe trassi (geen Trassi bakar dus) (ik gebruikte de Javaans-Surinaamse soort) (niet de Surinaamse Trassi trafasi)
Tempehstukjes en Po ku meebakken...
Scheut Taiwanese Shaohsing erbij...
Stukjes bakbanaan frituren...
Semmelklöße
Met Russische paardenragoût en zuurkool
Dat paardenvlees was een blik uit de Russische winkel
Kippenbouillon maken
Eendenvet, ui, knof, grof gebroken witte peper...
Gebroken karwij, gespleten jeneverbessen, laurier...
Zuurkool erin, meebakken en met twee vorken uit elkaar halen
Uit de pan, speklappen erin, zuurkool erop, witte wijn en kippenbouillon...
In de rest van de kippenbouillon Semmelklöße koken (zelf maken of Duitse super)
Ragoût door de zuurkool
Gnocchi
Met heilbot en zeekraal
Kook gnocchi in kippenbouillon tot ze drijven
Uit, koel
Ik maakte ze zelf, maar goed
Wel ribbeltjes erin drukken met een vork = vergroting oppervlak
(Bij de Volkskeuken weten ze dat niet)
Blancheer zeekraal in die bouillon, eruit, spoel koud
Olijfolie, sjalot, knof, versgemalen witte peper...
Bouillon, droge amontillado...
Groene pesto...
Proef
Bak de heilbot in boter
Warm de gnocchi in de saus
Warm de zeekraal in de bouillon
(Heilbot kan, net als snoekbaars, goed tegen sterk smakende saus)