woensdag 16 januari 2019

Restanten van de feestdagen




Had ik nog liggen



Dag 1


We begonnen met een mooie Muscadet

Je leest altijd dat daar schelpdieren en zo bij horen, maar dat is onzin
Brel zingt niet voor niets over oudjes die op zondag Muscadet drinken




Dubbel getrokken runderbouillon met geroosterde vermicelli

Dat spul komt uit India en wordt gebruikt voor het maken van zoetigheden (zelf is het niet zoet)

Semiya

Smaakt prima zo




Een fles Le Bourdieu

Uitstekend spul

Heel mooi

Bordeaux et ses Vins noemt het "plein de corps, distingué et très bouqueté"




Wagiyu rumpsteak

Rechts boven een stukje van het vet, waarmee ik het pannetje invette

Half gekookte kriel gefrituurd

Paddo's met sjalot, knof, peterselie, zwarte peper, tijm, runderbouillon, madera, oxo




Hanappier

Surinaams

Eau de vie van suikerriet

Beendroge rum zeg maar



Roomijs met mirabellenlikeur

Geen foto



Dag 2




Bresaola van Black Angus





Peren-roomijs


Alle verdere gegevens en foto's kwijtgeraakt of zo...