Afghaanse kip
Zie de eerste aflevering van deze serie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende
Ik ga verder met de omeletten zoals besproken in de Larousse gastronomique
Als iemand dat boek prefereert boven de Oxford Companion to Food, dan weet je dat je te maken hebt met iemand met culinair verstand
Prefereert iemand de Oxford, dan heb je ongetwijfeld te maken met culinair journalistieke apelullen en apekutten
Soort van volk dat zich door de poseur Van Damp bij de neus liet nemen
Hmmmm!!!!!!!!!!!!
Artisjokken omelet
Reduceer kalfsbraadvocht met boter, als saus
Halve gekookte en in boter gesauteerde harten aan de eieren toevoegen als je ze omroert
Hou een deel van de harten apart voor garnituur
Gebruik ze daarvoor in schijfjes gesneden
Aubergine omelet
Klassiek werk je er gesauteerde aubergine door, óf je garneert ermee
Een van de twee
Bestrooi met peterselie
Serveer met Demi glace of met tomatensaus
Fris-zure kersen op brandewijn
Echte brandewijn ja, geen inmaak brandewijn!
(Gristus...)
Bacon omelet
Sauteer kleine dunne plakjes bacon in boter en houd apart
Sauteer blokjes bacon in boter
Laat wat koelen en werk door de eieren
Serveer met de plakjes
Omelette à la Bercy
Een van mijn favorieten
Gril of sauteer chipolata's, of als je wild wil doen merguez
(Ik sauteer)
Houd warm
Maak een omelet aux fines herbes
Garneer met stukjes worst en met tomatensaus
Pimientos del Padrón
Sommige Jumbo's verkopen ze
Omelette à la bigourdine
Jezus Gristus Maria en Jozef en de ezel ook nog
Omelet met truffel en Foie gras ("in dikke stukken", dus we hebben het over een veel-persoons omelet)
Met Sauce madère ook nog...
Omelette à la bouchère
Ook een van mijn favorieten
Pocheer mergblokjes
Meng door een dikke bijna gestolde kalfsgelei
Bak de omelet, vul met het merg en sla dubbel
Oei oei oei...
Ter compensatie gebakken tofu