Vandaag weer eens inkopen
Nijmeegse leverworst
Lekker zacht van smaak
Eindelijk weer eens eieren...
Kwarteleieren met saus van blauwschimmelkaas
Maak een pittige blauwschimmelkaas-saus
Was sla
Bak de eitjes in boter
Maak de borden op met de sla, leg er de eitjes op, giet er saus bij en bestrooi met wat gehakte dragon en basilicum
Blauwschimmelkaas-saus, pittig
Maak een vinaigrette
Laat blauwschimmelkaas in stukjes in een sauspan smelten op niet te hoog vuur
Voeg vinaigrette naar smaak toe, meng zeer goed en serveer warm of lauw, bijvoorbeeld bij eieren, vlees of groenten
Abalone noodle
(Echte, ja!)
Eiersaus
Min-of-meer hardgekookte eieren prakken met crème fraiche, en dat mengen met p/z, citroensap en dille en/of kappertjes
Snijbonen met eiersaus
Duitsland
De snijbonen grof gesneden aanbakken in boter
Kort met wat vloeistof (bouillon, wijn, bier...) erbij laten stoven
Serveren met eiersaus
Pekelvlees
Eeuwen oude eieren
Die eieren zijn niet eeuwen oud maar hebben een maand of drie in een zout conserveringsmiddel gelegen
Paarden-urine of zoiets
Vraag naar Century old eggs bij een echte Chinese toko; gebruik niet die soort die bedekt is met een soort roet (as van kaf), daar kunt u helemaal nog niet tegen
Pel de eieren, snijd ze in de lengte in vieren, en serveer met Chinese soya-saus of met Fish sauce
En met stokjes natuurlijk
Eierkoek
Dit is de klassieke manier
Dit is dus geen Génoise uit de oven
Klop zes eierdooiers met zes soeplepels melk en twee afgestreken soeplepels bloem goed door elkaar, met wat zout
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel
Bak in een koekenpan een grote of enkele kleine eierkoeken, op een heet plaatje op half hoog vuur, tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant droog
Spekbonen
Drijvend ei land
Île flottante
Frankrijk
Maak vanillevla, ongeveer een halve liter
Koel goed
Splits vier eieren.
Klop het wit met ietsje zout vrij stevig
Klop dan verder, steeds wat toevoegend van 100 gram poedersuiker
Giet het in een charlotte-vorm, bekleed met aluminiumfolie, en dat met boter ingevet
Zet au bain marie in een oven op 220 graden, een klein half uur
Keer om op een schotel, giet er de vanillevla omheen en bestrooi alles met gehakte amandelen en hazelnoten
Koel goed, eerst op een koele plek en dan in de ijskast
Tortilla pers