maandag 20 augustus 2018
Pasta!
Roerbakmie
Met Quorn (niks mis mee als je het naturel neemt), sla en Mustard greens
Blikje Mustard greens (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) uitlekken
Proef of je het eventueel wat wilt ontzouten
Roerbak mie koken, afgieten, koud spoelen, droogslingeren, in pindaolie met ghee en wat sesamolie roerbakken, uit de wok en laten afkoelen
Pindaolie en ghee
Quornstukjes bakken
Uit de wok
Pindaolie, ui, knof, gember, laos...
(Geen rawit; ik gebruikte Hot mustard greens; zie de foto hieronder)
Thin soy, rijstwijn...
Quorn en de mie erbij
Serveer met de sla en de Mustard greens
Reginelle
(Zie de foto)
Met tomaat en ansjovis
Ansjovis uit pekel: in melk wat ontzouten
Olijfolie, ui, knof, gedroogd pepertje...
Ansjovis erbij en prakkend bakken
Tomatenstukken (goed rijpe roma of Tasty Tom)...
Laat de tomatensaus zo; geen rode wijn of groene kruiden of olijven...
Pasta koken
Afgieten en wat van het kookwater door de saus
Chinese platte mie
Met bimi en seitan
(Als bimi wat grover is, dan heet het in ene aspergebroccoli)
Mie koken
Afgieten
Seitan afgieten
(Zelf maken? Zie hier)
Pindaolie, ui, knof, grofgemalen zwarte peper...
Stukjes bimi meebakken
Versauzen met Chefoo wijn (witte Chinese druivenwijn)
Op smaak met garam masala
De seitan bakken en bij de rest
Mie erdoor
Tortelloni al prosciutto crudo
Tortelloni met rauwe ham
Gewoon gekocht hoor
Voor als ik eens weinig tijd heb
Met tomaten-paprikasaus
Tomatensaus maken van tomatenpuree, met ook peterselie, rode wijn en stukjes zwarte olijven
Die tortelloni koken
Volgens mij waren het gewoon tortellini
Zie tortellini hier
Zie tortelloni hier
Bakmie
Ik bedoel nou die platte Indonesische
Met Sambal goreng tempeh en sperziebonen
Sperzie in stukjes en 20 minuten in koud water
Afgieten, deppen sauteren in pindaolie en uit de pan
Blokjes tempeh 15 minuten in asemwater
Mie koken, afgieten, koudspoelen, wat deppen
Opbakken, uit de pan
Ui, knof, sambal peteh, gebakken terasi, sereh, laos, wat goela djawa, salam... (zie de boemboe hieronder)
Kippenbouillon...
Sperzie erin garen
Tempeh erbij, en santen
Mie erdoor
Mensen die tempeh haten: maak het iets zuur, of frituur het