Eens in de maand ga ik naar een grote Jumbo
Altijd erg veel lekkere dingen die AH niet heeft
De AH's die ik ken iig niet
Grote lap bladerdeeg
Spaghetti dus!
Spaghetti uit Rome, dat deden we al
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Gricia, Cacio pepe, Amatriciana, Carbonara, Agli olio peperoncino, Vongole
Maar er is meer!
Spaghetti à l'Antiboise
Frankrijk
Laat in redelijk wat olijfolie gepelde fijngesneden tomaat (zonder het vocht en de pitten) sauteren, met ui, basilicum en zout
Doe een deklsel op de pan
Kook spaghetti
Voeg aan de saus flink ontpitte gehalveerde zwarte olijven toe (wat het beste smaakt als je die droog aangeleverde zwarte olijven gebruikt) en goed uitgelekte tonijn uit olijfolie in stukjes
Geen verse rode tonijn Jonas Fluit!
Giet de spaghetti af, doe in de sauspan en laat de saus aan de kook komen
Veel lekkerder dan dat vergelijkbare wat ze bij AH verkopen
Spaghetti alla bucanera
Spaghetti van de kapersvrouw
Bak mosselen, garnalen, diverse soorten schaaldieren en stukken inktvis in olijfolie zoals bij Paella, maar met ui en knof
Hussel regelmatig om zodat de schaaldieren open gaan
Haal van het vuur en laat koelen
Haal alle dieren uit de pan, verwijder de schelpen, en houd het gedierte apart
Maak in de pan tomatensaus en warm er op het laatst de vis etc. in op
Serveer met spaghetti
Ik koop er ook altijd Cru la Maqueline Médoc, en granaatappelsap
Spaghetti met ansjovissaus
Italiaans? Eigen kwekerij?
Kook de spaghetti.
Verwarm olijfolie in een koekenpan en voeg flink wat ansjovis-filets toe (uitgelekt, en als ze uit de pekel komen ook ff geweekt in melk)
Voeg verder flink knof en gebroken cayenne-pepertjes toe
Zet het vuur vrij laag en blijf roeren tot de ansjovis uit elkaar is gevallen
Giet de pasta af en bak even na op hoog vuur in de ansjovis-pan
Serveer met de olie over de spaghetti.
Over "met knoflook" gesproken...
Voor op brood is deze veel beter dan die van twee plaatjes verder
Spaghetti met tonijn en olijven
Italiaans? Eigen kwekerij?
Maak visbouillon met flink peterselie ook
Kook flink in en zeef
Meng er pesto door, room, fijngesneden bosui, gehakte zwarte olijven, en warm er stukjes tonijn uit olijfolie in op
Breng op smaak met p/z
Serveer met spaghetti en met versgeraspte Parmezaan
Als je goed rotszout hebt, en dat is dit, dan heeft het toch iets meer dan zeezout...
Spaghetti op de manier van Genua
Kook spaghetti en kook sperziebonen
Serveer samen, met pesto
Wordt ook wel geserveerd met behalve de spaghetti ook nog blokjes gekookte aardappelen
Echt heel mooie
Licht pikant, licht knoffo
Voor bij gebakken ei met paprika!
Als ontbijt!
Zie een tweede aflevering hier