Adora tomaat
Zo iestie rijp
Enorme smaak
Het radioprogramma
Mangiare
(van De Dikke Mossel)
dat is eigenlijk een soort Bouillon! maar dan niet in print maar in de ether
Een groteske verzameling nitwits, culinaire veenlijken, omhoog gevallen apelullen en -kutten, zelfingenomen en natuurlijk zelfbenoemde experts, veganistische mosterd makende kruidenvrouwtjes et cetera
Het soort volk waarvan je vlekken in het aangezicht krijgt, een beslagen tong, en een jeukende hoofdhuid
En zie je er die Mossel bij, dan kan je 'm drie dagen niet meer omhoog krijgen ook nog
Ik luisterde naar drie afleveringen (wat enorm veel drank heeft gekost om het vol te kunnen houden!)
Ik vind die Refried bonen altijd een stuk minder dan ze zelf gewoon ff opbakken
Het is uit blik altijd structuurloze puree
Johannes van Damp puree zeg maar
"De geur is betovorond"
"We bestellen de krab op bestelling"
(Een enorme apelul, die King Crab tiepe, en dan krijg je er ook nog die Manfred Melig met zijn olijfolie achteraan...)
"Tortoew krep" (Tortue crab)
Komt een of andere truus van het FD aan het woord
Risotto milanese
Kan dat mens minder smerig slurpen tussen twee zinnen?
Mossel: "Risotto mieljaneze"
"Talegio ziet er altijd bleekscheterig uit"
Ja, als je zooi koopt...
"Arbori rijst"
Arborio, ja...
Overigens klopt het recept van de Risotto milanese, met die merg, van geen kanten
Nee, natuurlijk niet; dat komt uit dat shitboek van die Florine, boek wat enkel uitgegeven kon worden door de uitgeverij van d'r man...
Er wordt uitgelegd wat antipasta zijn en wat risotto is
Is dit een programma voor culinaire mongolen of is het dat niet?
Gaan ze rauwe saffraan bakken...
Ik vind de Makro wat minder, maar dit en de paling is perfect
Was vandaag voor het eerst sinds jaren bij Sligro
Heel mooi!
Enorm verbeterd
Die doos Francien werd er onpasselijk van dat ze het merg door een zeefje moest drukken
Wat doe je dan in de keuken?
De volgende uitzending was in Leeuwarden, in restaurant Wannée
Zie de menukaart hier (alle links hier in een nieuw venster)
Dan weet je het wel
Gadverdamme!
Dat afroepen van de bestellingen in de keuken, wat een aanstellerige flauwekul...
Leer Godverdomme echt werken
"Dit is de eerstejaars Amarints, zij is aan het spoelen. Wat wil je later gaan doen?" -"Een golfresort in Australië openen"
"Ik dacht dat laos lavas was"
"Denk aan het nationale Spaanse gerecht Païja! (paella)
SVG Meesterkok (dat zijn altijd enorme culinaire Neanderthalers) Albert Zooi: "Spaghetti carbonara moet je met Parmezaan maken"
"Een hazjee" (hachée)
Tiepe, als je een proleet bent, dan kan je het schudden, behalve als je in de voetsporen van boer Jonnie treedt
Guajillo
Je moet ze opensnijden, pitjes eruit, weken
Dan de prut van de binnenkant afschrapen
Daarmee werken
Enorm mooi
Bonbon van chocolade en jachtschotel, flikker op lul!
Geen perfecte jachtschotel kunnen koken, geen perfecte bonbons kunnen maken, dus wat doen we voor het mongolenpubliek? Juist
Mossel: "De jachtschotelbonbon moet de culinaire ambassadeur van Nederland worden!"
Kunne ze die ff meteen in een dwangbuis stoppen? (maat XXL ja)
Proefpanel van de gerechten: "Schorseneren hadden we nog nooit gegeten"
Kan het allemaal nog dwazer? Een producent van Friese nagelkaas wordt geïnterviewd over zijn Friese nagelkaas, over hoe enorm goed die is, maar zelf blieft hij het niet...
Kristus...
Mossel: "Wat mij opvalt is dat die nagelkaas niet extreem zout is"
Waar slaat dat nou weer op?
Komt aan tafel ene Fardo Büter
Fardo is scheet in het Spaans
Die heeft het over een "tratsjoneel deeg"
"Koekkruimels dat zijn kruimels van koek"
"Je krijgt een bijt" (bite)
Een enorme partij gestotter over dümkes
Kijk de Foodtube van Holtkamp zou ik zeggen
Lang geleden...
Heel mooi...
Mangiare is de post mortem scheet van Johannes van Damp