dinsdag 31 oktober 2017

Weekend Culinair



Ossenstaart vandaag



Kip met witlof en sinaasappel zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Dit zijn hun meestgelezen recepten:

Pittige chermoula-aubergine met kikkererwten
Chermoula zie  hier

Tussenribstuk van rund met conchiglioni, pompoen en burrata

Pasta, pompoen en burrata wat ik vieze troep vind

Shakshuka op een bedje van hummus
Waar zijn de pijnboompitjes??
("Pijnboompitjes moeten dood!"; Sylvia Witteman)

Warme zwarte bonen en bladgroentes met avocado en za'atar
Ach...

Gâteau brûlée van zoete aardappelen
Flikker op!
Ga bij Janneke Vreugdeloos eten of zo!



Aanbraden


Zweedse pickles zie hier


Weekend Culinair is wel een stuk minder geworden dan vroeger

Ik citeer uit één enkele aflevering

"Op zoek naar de ziel van thee"
"Als maatschappij zijn we op zoek naar alternatieven"
"Zesde grote uitstervingsgolf zal ook voedsel treffen"
"Veeteelt heeft nog een groter aandeel in klimaatopwarming dan gedacht"
"Vegan avocado pasta"
"Belgische quinoa in supermarktrekken"
"Belg laat biefstuk steeds meer links liggen"



Nee hoor zegt Otto Kleynejan
Dat is geen vocht wat uit het vlees komt
Goh; ik ga er met m'n vinger over, ik proef, en ik proef plasma...
Otto Kleynepik eet met een dubbel kunstgebit...


18 gerechten met groenten in de hoofdrol

Nou ja, vooruit dan maar
Voor Loek zullen we maar zeggen
Zie hier


Rösti met ei en knof

Nou, dat mag van mij hoor
Zie hier


Risotto met eekhoorntjesbrood en Parmezaan

Mag ook!
Zie hier




Quiche met spinazie
Prima hoor, maar je moet niet zo overdrijven met dat enkel vlees- en visloos
Zie hier


Bij de meest gelezen recepten staat nu
* De beste aardappelpuree
* Peren in siroop met steranijs en kaneel

Zie die aardappelpuree hier

En die peren hier



Kijk, dit soort constructies moet je insnijden
Net als bij een schenkel


"25 hartverwarmende herfstrecepten"!
Zie hier


"De beste Gratin dauphinois!"
Zie hier


Woehahahahahahahahaha!!
Retteketet in België!!!
Zie hier!!


Zo kan ie wel weer!!





Ik werd vandaag gevraagd wat de lekkerste mosterd is (gezien mijn enorme mosterdpotjes verzameling)

Kijk, op de eerste plaats moeten we vragen Wie heeft het mooiste assortiment
Nou, daarover kan geen enkele discussie bestaan: Edmond Fallot

Zijn Dijon mosterd is uitstekend, zijn Bourgondische mosterd is uitstekend...
En je hebt van die mosterd+ dingen; die heeft hij ook en die zijn iha erg mooi: de dragon mosterd bijvoorbeeld
En hij bezondigd zich niet aan honingmosterd
En hij heeft ook prachtige mosterd zoals met groene peper, of met (grandioos!) zwarte bessen, cassis (ook een Dijon product)
Hij heeft ook (derde Dijon product) mosterd met koekkruiden; dat is wat minder

Hun Moutarde de Dijon is trouwens minder scherp dan die van de concurrentie, maar (daardoor?) wel veel mooier, voller van smaak

Maar nu!
Wat is nu -eindelijk- de lekkerste mosterd?
Zonder enige twijfel Moutarde de Beaune van Fallot
Verdomd, die heeft de lekkerste mosterd én het mooiste assortiment

Moutarde de Meaux voeren ze niet
Jammer

(Wie is vreemd genoeg de tweede? Turkse mosterd van Pinar, verdomd...)