Kipfilet vullen
Roomkaas, wat steviger smakende geraspte kaas, groene kruiden, p/z...
Ik heb het daarna opgebonden, maar die foto ben ik kwijt
Telegraaf recepten = Felix Wilbrink
Ik had het enkele dagen geleden nog over een boek van hem, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
(Dank PJ voor de recepten!)
Aardbeienfantasie
Mooi recept
Slagroom kloppen en door geklopt eiwit
Over in Pedro Ximenez of Bristol cream gemarineerde gehalveerde of kwart aardbeien
Thaise kabeljauw-papillottes
Kokosmelk blenden met knof, gember, kerrie, zout, citroensap, selderijblad (net als Thaise kokossoep...)
Alufolie, sesamolie, dat spul, vis, spul. pakketje, stromen
Paprika bakken met ui en knof en Turkse paprikapuree
Room...
Wat inkoken
Babi ketjap Bali
Hij noemt het anders, maar goed
Varkensvlees koken, in stukjes
Pindaolie, ui, lomboks, trasi...
Bouillon, citroensap, ketjap
Vlees, stoven
Pittige viskoekjes
Koolvis pureren met ei, limoensap, wat zout
Gehakte bosui, sambal (brandal?!), geraspte kokos...
Balletjes, ei, paneermeel, ei, geraspte kokos
Bakken of frituren
Gnocci erin koken
Helemaal inkoken
Artisjok en doppers
"Straks helemaal geweldig als er weer verse doperwten en verse asrtisjokharten zijn"
Felix, die zijn er nooit never tegelijkertijd, A, en B "verse artisjokharten" kan je niet kopen
Je kan kleine artisjokken kopen en er artisjokharten van maken
Maar goed
Diepvriesdoppers in kokend water, afgieten, koud spoelen
Artisjokhartreepjes (uit blik goed uitlekken!) opbakken met knof in olijfolie
Citroensap (ik pas het recept natuurlijk aan), zwarte peper, peterselie...
Dunne stripjes gedroogde tomaat...
De doppers
Direct over pasta serveren
Camembert met vijgen
Gedroogde vijgen marineren in grapefruitsap en Fino
Camembert in alufolie (boven open en er niet te hoog uitstekend)
Tijm peper (hij gebruikt Tasmaanse en ja, die is erg goed)
Hete oven
Met stokbrood en de vijgen in reepjes gesneden
(In december / Eten ze nog Camembert)
Kipfilet bakken
Zie de deuk waar het touwtje zat
Zomerse uien met honing
Boter, vers geraspte gember, p/z, honing, wat azijn
Gepelde uien, pakketje alufolie, spul erin, dicht, oven
Schol met kappertjes
Filets, p/z, ingevette ovenschaal
Crème fraiche mengen met goed uitgelekte kappertjes en sterke mosterd (sterkte wordt minder bij verhitting)
Over de schol
Oven