En geen pasta, geen bonen, geen rijst...
Pita
Met tofu, groene paprika en Lao gan ma
Waarom ik dit met een pita broodje klaarmaakte, geen idee, maar het was erg lekker
Pindaolie, groene paprika...
Uit de pan
Tofu in blokjes
Pindaolie, ui, knof, rawit...
Lao gan ma (zie hier; alle links hier in een nieuw venster); enorm raar spul; sambal zeg maar, op basis van Szechuanpeper, koolrabi, pinda's en tofu
Ff bakken, rijstewijn (ik gebruikte Hua tiao chiew) (wat een fantastische geur stijgt er dan op!)...
Proeven op zout (soy erbij?)
Tofu erin en sudderen en omroeren
Pita in de oven
Paprika bij de tofu warmen
(Otto Kleynejan wilde wel onder de stokjes gaan liggen voor me!)
Polenta
Met kastanjechampignons en gekookt ei
Drie polenta favorieten: met bacalao en flink ui erdoor, met paddo's erdoor, en met Taleggio erop in de oven
Eieren koken, in stukjes snijden (eerst pellen Kleynejan!)
Polenta maken met p/z
Olijfolie, gehakte paddostelen...
Witte wijn...
Zeef, en bewaar de wijn
Olijfolie, sjalot, knof, peterselie, grof gemalen witte peper...
Champignonhoedenschijfjes...
Wat kippenbouillon en die witte wijn...
Inkoken
Door de polenta
Ook de stukjes ei
In een ingevette ovenschotel
Oven
Tortilla
Met kip en tomaat
Uhh, Mole poblano!
Saus uit Puebla betekent dat
Het moet heel donker zijn; je maakt het met Mulato, Ancho en Pasillo pepers, maar ja, ik had iemand op bezoek die niet zo heet wil eten...
Zie hier
Bak maistortilla's krokant
Kook kippenbouten in kippenbouillon
Uit de pan, koelen, vlees eraf en in stukjes
Bak die kort op in olijfolie en uit de pan
Ui, knof, en tsja, ik gebruikte wat grofgemalen Koreaanse rode peper
Stukjes stevige maar toch goed rijpe tomaat zonder vocht erbij...
Tomatenpuree...
Rode wijn, tijm en zo, kruidnagel, anijs, kaneel, ansjovisstukjes, rozijnen (zachte en niet geweld)...
Bak sesamzaad en/of amandelsnippers iets bruin
Erbij...
Wat kippenbouillon erbij? Het moet dunne saus zijn!
Wat couverture erover raspen
Kip erdoor...
Binden met stukjes tortilla
Bakbanaan
Met sojakorrels en haricots
Die sojakorrels, dat is een fijn soort sojabrokken (TVP)
Aldi
Nooit eerder gezien
Haricots schoon, stukjes, sauteer, uit de pan en snel koelen
Die sojakorrels in bouillon een minuut of 10 koken
Afgieten, koelen
Pindalolie, gember, laos, ui, knof, rawit...
Haricots erbij
Witte wijn en wat bouillon
Haricots garen
Op smaak met kerrie en kokos
Bakbanaan bakken
Sojakorrels bij de haricots
Naan
Met spekjes en stoofuitjes
De (platte Italiaanse) uitjes (Cipolline; AH) schoon maken en heel laten
Lang langzaam stoven in kippenbouillon
Olijfolie, gebroken rood pepertje...
Spekjes erin opbakken...
Wat van die bouillon erbij...
Naan in de oven
Uitjes grof snijden en door de spekjes