Kaber kabertoe
Een ding: ik maak het nooit als gevulde omelet
Het recept staat hier (alle links hier in een nieuw venster)
Vandaag alle foto's
Allemaal briefjes met notities...
Chips van andere zaken dan aardappel
Daar schreef ik al eens over. Zie hier.
Nou kreeg ik een zak van dat spul, van AH. Zonder zout. Dus de aardappelchips die er ook in zaten smaakten nergens naar. Verder was een en ander, niet alleen zoete aardappel, nogal zoet. Wortel vond ik weinig aan, rode biet was wel lekker.
En ik kreeg zo'n zak van Action.
Daar zat geen aardappel in, en daarvan was werkelijk alles zoet.
Kruiden...
AH moestuintjes
Groot kaasjeskruid
Kaneelbasilicum
Goudsbloem (nep saffraan)
Wat 'n flauwekul allemaal
Maar mijn peultjes doen het prima!
Felix van de Telegraaf
Dat die pikante augurken van Kesbeke zo lekker zijn
Nou, op de eerste plaats is Kesbeke marketingspul (net als La Tulipe), en op de tweede plaats hebben ze die augurken allang niet meer
Boontjes erbij, die ik al eerder had gesauteerd
Stroopwafels
Ik sta wel eens op de markt naar dat geklungel te kijken
Wafeltjes bakken en dan twee wafeltjes op mekaar plakken...
Je rolt deeg langwerpig uit, je vouwt dat dubbel, in het ijzer, wat eruit steekt eraf snijden (dat wordt later weer tot deeg gekneed), na het bakken met een paletmes die twee helften van elkaar snijden, dat mes is dan warm dus als je het in de stroop steekt blijft er maar weinig aan hangen, stroop eraf strijken door het tussen die wafels door te halen
Klaar
Dit hier lijkt erop, maar is nep
Een blokje deeg worden twee losse wafels, komkom...
En dat rond steken, alsof je een professionele bakker dat ooit ziet doen...
Trouw gisteren
Luiten maakt bamischijven
Gebruikt gelatine, de gemankeerde koekebakker
En maakt de Béchamel met water...
Platte omelet
Ook een leuke!
"Ober, ik had graag die en die wijn"
-"Daar hebben wij geen halve flessen van, meneer"
"Ober, wie heeft het hier over halve flessen?"
"Dag van de slager" was het, de 11e
Lullig iel boekje met recepten van Wind, Beuk en Wilbrink
En een lulliger lettertype zag je nooit
Flauwekul recepten met ingrediënten die niemand kent (behalve ik dan)
Birambi chutney...
Kijk, dat was mijn laatste zesdaagse planning
(vlees, gevogelte, vis, kaas, ei, tofu)
(en kijk ook naar de koolhydraten-variatie!)
Koolvis
Roerbakmie
Tauge
Groene currypasta
Königsberger klopse
Serviettenknödel
Paddo mix
Blokjes kalkoen
Linzen
Soepgroenten met peterselie
Groene olijven
Tsjechische kaas (gebruik een niet te sterke roodschimmel)
Ovenaardappelen
Paprika
Gerookt tofu
Bouillon met Beierse Knödeln (half rog)
Mais
Spinazieomelet
Rijst
Witte wijnsaus
Ik heb ook altijd wenslijstjes
Vlees momenteel:
* Sauerbraten met taaitaai (want taaitaai moet ik toch nog eindelijk eens maken; heb nu een zo-te-zien uitstekend recept, uit Ons Bakboek, het beste oorspronkelijk Nederlandstalige patisserieboek wat ik ken; zorg wel voor een moderne editie, want oudere zijn dunnetjes)
* lamsnier met Fino (de beroemde Riñones al jerez)
* rundvlees Chu Hou
Gevogelte momenteel
* kip Pad krao (met Thaise basilicumpasta)
* kipfilets opengesneden marineren
* kipfilets vullen (dat heb ik vreemd genoeg nog nooit gedaan geloof ik...)
Ach ach ach ach...
Wat kan ik toch ontzettend goed koken...