(Ze heeft de kaas vergeten...)
(Nou ja...)
Jambon d'Ardennes
Moeilijk te vinden tegenwoordig, "Dat vinden de mensen niet speciaal genoeg meneer"
Maar zie: Aldi! En heerlijk!
Mooi zout, mooi zacht van smaak
Bressaola
Familie van het Bündnerfleisch / Viande des Grisons (Zwitserland), en van Cecina (Spanje)
Berggedroogd rundvlees
Prachtige erg volle diepe smaak
Wilde gedroogde paddomix weken
Dit waren fantastisch goede Tsjechische
Wilde oesters uit de oven, met spek
Daarover heb ik een aparte Brief aan de Karpatokoppio's gewijd
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Nogmaals: alleen de geur al!
"Je ruikt de zee!"
Houtduif, asperges, kriel, paddo-saus
Flink dikke asperges, flink stuk kont eraf, pletten, en met de schillen fond van koken
Enkel wat zout erbij
Zeven, afkoelen
Asperges erin driekwart gaar koken, koudspoelen
Je ziet die vleeskant linksonder
Die moet je altijd eerst dichtschroeien
Je ziet het schot linksboven
Kriel halveren in de lengte
Stomen boven dat aspergefond
Als ze bijna gaar zijn nog een of twee etages erop en daarin de asperges warmen
De filetkanten van de duiven heel kort heel snel aanbraden in boter
Barderen, en kort garen in een hete oven
Serveren met de saus, de paddo's en de kriel
Paddosaus
De paddo's weken dus
Afgieten, uitlekken
Flink boter, schijfjes truffel, kort aanbakken, uit de pan
Iets olijfolie erbij, sjalot, knof...
De paddo's erin aanbakken, met later ook de truffel erbij
Bloem, garen...
Versauzen met het weekwater, madera en armagnac
P/z
Kaas
Pyrenees le Moulis
Heel mooi, heel apart, een waaier van smaken
IJs
Sorbet granaatappel bosbessen met Clotted cream
Roomijs aardbeien sinaasappel met Crème fraiche