maandag 17 oktober 2016

Pasta!




Bahmi, maispasta, Turkse macaroni, roerbakmie...



Bahmi met Yuba en prei

Yuba zie foto en zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)

Familie van Fu hzu, vóór het drogen opgevouwen Yuba, zie hier


Yuba in linten knippen en weken

Mie koken

Pindaolie met iets sesamolie, Yuba wokken, uit de pan

Pindaolie, ui, knof, lombok, prei...

Mie mee opbakken

Yuba erbij

(Hieronder Yuba gewokt)




Chinese mie met TVP en kouseband

Hierboven dat was gewone bahmi, nu van die Chinese die je moet weken, koken en dan droog opbakken; bahmi goreng wordt "nat gebakken" net als nasi


Mie weken dus

TVP (Textured Vegetable Protein, sojaballetjes) koken met tamari, uit de pan, goed uitgespreid laten uitdampen
Als ze koken ruiken ze naar hondenbrokken, gekookt niet meer

De mie in het kookvocht koken, afgieten en wat van het vocht opvangen

Pindaolie met wat sesamolie, ui, knof, lombok...
Kouseband-stukjes meebakken...
Gele curry-pasta meebakken... (bij de ingrediënten staat venkelwortel of een soortgelijke kreet, maar dat is dus Asa foetida, Duivelsdrek)(familie van venkel maar meer nog van berenklauw)(het zaad ervan gebruik je ook; Ajowan)(gele currypasta is na bruine met watertorren mijn favoriet)
Wat van het vocht erbij...

Mie wokken

Balletjes bij de kouseband en alles op de mie serveren

Kouseband zie, uhh, hoor hier




Maispasta met paprikasaus en mosselen

Die maispasta, penne, hebben ze bij AH
"Tegenover de medicijnen" zei H
Moet lang koken en is niet echt fijn; grof werk


Maispasta koken in kippenbouillon, afgieten en bouillon natuurlijk bewaren

Olijfolie, ui, knof...
Pikante paprikapuree (Turk)...
Wat Fino en wat kippenbouillon...

Ik heb de mosselen gestoomd; niet "au vapeur", dat is met een bodempje vloeistof die de vapeur veroorzaakt, nee, echt gestoomd
De smaak is dan enorm sterk, lekker toch, maar veel mosselen krijg je er niet goed uit (je kan ze niet omhusselen)

Groene paprikastukjes bij de saus...
Pasta erbij...
Mosselen erbij...

(Je ziet haast geen mosselen, maar ze zitten er echt in hoor... Precies in het midden drie op een rij...)




Turkse macaroni met artisjokhart en blokjes salami

Die macaroni, Ince uzun, is dunner en langer dan die van hier; Italië Gramigne, Sedanini; Spanje (althans Alicante) Fidéus (niet Fideos dus)


Lek de artisjokharten; snij in tweeën of vieren

Kook de pasta (weer) in kippenbouillon, giet af en bewaar (weer) de bouillon

Iets olijfolie, blokjes knoflooksalami... Uit de pan

Olijfolie, ui, knof...
Grove zwarte peper...
Tomatenpuree...
Wat kippenbouillon, wat oregano...

Stukjes groene olijven erbij, artisjokharten...
Salami en pasta...




Chinese mie, taugé, seitan

Dit is mie die je enkel kookt, maar...


Kook die mie dus...

Pindaolie met wat mosterdolie...
Ui, knof, gemberwortel, lombok...

Stukjes naturel seitan meebakken (ik maakte het zelf; zoek hier op seitan en ga dan naar Chronologisch ordenen of zoiets)(in die groene winkels hebben ze tig soorten seitan, maar naturel, ho maar)...
Wat rijstwijn (Hua tiao chiew gebruikte ik), wat Viandox...

Ik heb die mie gewokt op niet te hoog vuur mét taogé en ietsje van de saus
Opgewarmd dus meer zeg maar

Ik heb er shiitake-sojasaus over gedaan, Ohitaken shiitake shoyu, en dat was een prima idee





Die Onno Kleinste en die Marcus Gluipers, die zijn nog steeds druk bezig hier een DoS actie te verwezenlijken (wat dus niet lukt)

Ik begrijp dat niet

Je kan toch met veel minder moeite gewoon zeggen Meneer van Thiel u hep gelijk wij zijn culinaire onderkruipsels...



Maar! Er is ook goed nieuws!

Zie hier