Arabische pepers
Ik fotografeer altijd op dat kussentje
De ruitjes zijn exact 2 bij 2 centimeter
Diverse vondsten,
en dat is dan de laatste, na al drie dagen vondsten
Dan zijn de vondsten op
Dan ga ik weer mosselgerechten per land bespreken (over een week of drie)
Zie de eerste aflevering van deze fantastische serie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Onder elke aflevering een link naar de volgende
Dagen leesplezier!
Culinaire info zonder gelul en gezwam!
Oranje Habanero
Vietnamese Cooking
Mosselen met taugé
Olie, ui, knof...
Gekookte mosselen...
Vissaus, taugé...
Z/p en wat gehakt korianderblad (en natuurlijk geen peterselie dus, zoals in het boek staat)
Citroenpeper
North Atlantic Seafood
Recepten van Leningrad tot Lissabon, maar vreemd genoeg enkel mosselrecepten Nederland tot Noord-West Frankrijk; drie...
Moules à la fécampoise
Frankrijk, Normandië
Open de mosselen in cider, uit de pan, koel, haal uit en zeef de vloeistof
Selderijsalade met vinaigrette
Plus de mosselen
Mayo verdunnen met wat kookvloeistof en erover
Peterselie, dragon, bieslook
Poblano ancho
Mosselen met frieten
België, Oostende
Open de mosselen met ui, witte wijn en z/p
Bak ui met gehakt selderijblad
Mosselen naar schaal, dit spul erover, houd warm
Maak een gebonden saus met het gezeefd kookwater
Flink peterselie erdoor, sjalot en gehakte augurk (uit het zuur)
Vissersrecept voor gebakken mosselen
Zeeland
Rauwe mosselen bakken
Openen met een mes (bij het scharnier schrijft Davidson, maar die kletst wel meer), uithalen met een vork, op een doek laten uitdruppen
Door bloem halen
Boter, ui...
Peper over de mosselen en kort snel meebakken
Serveer met citroen
Scotch bonnet
Spices, Salt and Aromatics in the English Kitchen
Elizabeth David
Mosselen met saffraan
Avignon
Week saffraan in wat witte wijn
Open met ui, laurier, peterselie, tijm, venkelzaad en water
Uit, zeef, meng een deel van de vloeistof met een dikke Béchamel
De saffraan met de wijn erbij
Ietsje heel fijn gehakte heel kort gekookte spinazie erdoor en daarna de mosselen
In een ovenschotel, paneermeel, boterspray, oven
Pimientos del Piquillo
Van Fazant tot Frikadel
Van Joep Hahabets dus opgepast
Mosselen uit Zeeuws-Vlaanderen
De derde deze dagen
"Zeeuws bier" dus overgepend!
Zie twee dagen geleden!
Laat maar...
Joep Retteketets...
Madame Jeanette
Het Eerste NRC Handelsblad Kookboek
Weer oppassen geblazen dus
Mosselen uit de oven
"Een heerlijk voorgerecht waarbij ansjovis uit de pekel de voorkeur verdient"
Waarom?
Om nagepend van De Dikke
Een ding over ansjovis uit de pekel
Dat gebruik je "als zout" want mooie filets zijn het niet en het is erg zout
Uit olie gebruik je als je filets nodig hebt
Als je al mooie filets uit de pekel zou kunnen halen dan was dat veel te zout
Mosselen en kerstomaatjes in soufflébakjes
Zeker een vrouw die dat schreef, Boesje waarschijnlijk
Boter, knof, ansjovis...
Ingekookte room erover (je vóelt dat het overgepend is!)
Over de mosselen, paneermeel, bieslook (uhh, bieslook over de mosselen dus, dan de saus en dan het paneermeel ja!)
Boterspray, oven
"Geef er stokbrood bij zodat niets van de saus verloren gaat" de trut
Rode jalapeño
Dat zie je niet vaak
Wel lekker
Romige mosselsoep
Boter, bloem...
Kookvocht mosselen...
Half uurtje sudderen en "schuim eventueel bovendrijvende ongerechtigheden af"
Saffraan (ze gebruikt poeder!; week hele saffraan vtv in witte wijn ja!), room, mosselen
Pittige mosselen
Olijfolie, ui, knof...
Blokjes chorizo (het gezeur over het velletje ervan en de velletjes van de tomaten zal ik u besparen)...
Paprikapoeder, cayennepeper (op laag vuur ja, en wel of niet en hoeveel hangt natuurlijk van de soort chorizo af)(ik zou trouwens ff gebakken niet te pikante verse gebruiken), zwarte peper...
Tomaten, peterselie, witte wijn (en ingekookt gezeefd kooknat zeg ik), laurier...
Sudderen tot goed, mosselen erbij
Naga jolokia
De ergste
Zie de volgende aflevering hier