Stokbrood met knof
met Camembert uit de oven en paprika
Volgens mij was dit van Wilbrink, Telegraaf, maar wel aangepast
Zo maakten ze pas een bakje voor die kaas als hij uit de oven komt
Dat is vragen om ellende
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Stukjes puntpaprika...
Amontillado en viandox of zo...
Bakje om de Camembert en insnijden zoals zie boven
Een halve is te weinig pp en een hele teveel, tsja
10 minuten op 200°
Die driehoeken korst eraf klappen en nog 10 minuten op 180° of tot het bubbelt
Tegelijkertijd snij je stokbrood in de lengte open, bestrijken met geperste knof, dan Crème fraiche en ham erop (plakken gekookte, stukjes geblancheerde rauwe...)
Ook in die oven
Socca
met koolvis in groentesoep
Socca: Zuid-oost Franse kikkererwtenmeel-pannenkoek uit de oven
Farinata in het aangrenzende deel van Italië, eventueel uit de koekenpan
Ik maakte een fijnere variant, met ook geel maismeel
(meel; geen grutten als voor polenta)
Maisolie, ui, knof, peterselie, soepgroente...
Visfond, laurier, grof gebroken zwarte peper en idem korianderzaad...
Scheut Madera...
Als de soep goed is er (bevroren) koolvis in pocheren
Beslag maken van twee delen besan (kikkererwtenmeel) en een deel geel (ook wel "rood") maismeel met zout en water
Goed kloppen, enkele uren laten staan
Oven, ingevette pizzavorm heet
Wat olijfolie door het beslag en dat niet te dik in de vorm gieten
Oven
Een stukje van de socca bleef aan de pan plakken...
Bladerdeeg
met gepocheerd ei en met prei
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper as usual...
Prei kleingesneden erin sauteren (alleen het wit gebruiken natuurlijk)
Wat bouillon, wat witte wijn en snel inkoken...
Beurre blanc maken (zie de foto: ik had geen witte wijnazijn meer, maar het smaakte prima) (en ik heb het dun gelaten)
25 cc witte wijnazijn op 60 cc witte wijn en dat met sjalot inkoken
125 gram koude boterklontjes erdoor kloppen boven een klein vlammetje
Z/p
(Dwaze recepten met room of water wegflikkeren)
Bladerdeeg wat uitrollen, op een iets bebloemd vlak
Met geklopt ei bestrijken (zeggen ze; heb ik niet gedaan)
Op een bakplaat tot het gaat bollen, keren en tot mooi dik
Prei erop
Gepocheerd ei erop
Beurre blanc erover
Bulgur
met Panir en paprika en paprikasaus
Flink bouillon aan de kook
Bulgur erin (ik vergat een foto), zeven minuten zacht koken, of langer, dat maakt weinig uit
Afgieten en bouillon bewaren
Wat boter door de bulgur werken
Ondertussen
Olijfolie, ui, knof, lombok...
Zoete Turkse paprikapuree...
Stukjes puntpaprika ff aanbakken op een schoongewreven stukje panbodem...
Bouillon en witte wijn...
Blokjes Panir erin warmen
Zoete puntpaprika combineert prachtig met lichtzure Panir
Stokbrood zonder knof
met mosselen en minneola's
Dat was in ieder geval een recept van Wilbrink / Telegraaf, en ook aangepast
Minneola ipv pompelmoes en mandarijn
Open de mosselen met witte wijn en blokjes zoete ui
Uit de pan, uitspreiden, snel koelen
Uit de schelpen
Zeef het kookvocht
(Ik heb wel wat van de ui gebruikt...)
Pel de minneola's, partjes, witte draden weg
Al pellend sap opvangen!
Pers een schoongemaakte minneola uit en meng met het kookvocht
In een sauspan de partjes minneola, het kookvocht+, saffraan, wat Argan olie, p/z en de mosselen
Warmen
Eet met stokbrood
Zonder knof
Of mét