Moet je dit gepruts zien...
Haar van Boven oftewel
Het is óf gejat óf het is gelul
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) dat van die foto hierboven, en zie hier waar het gejat is
Nu de enormiteiten, hou je vast
Lachen gieren brullen...
Uit die uitzending van die link hierboven
(Op 8.47 brandt ze d'r poten woehahahahaha!)
Nootmuskaat gemalen klaar hebben staan ipv ff vers raspen...
Twee eetlepels rookmot noemt ze weinig voor zo'n platte rookoven
Dat is meer dan wat er normaal in gaat
Koop zo'n pak met drie zakjes bij AH
Anderhalve eetlepel per zakje
Maakt ze tomatensaus
"Lekker veel jus"
Kijk, als je die uitzendingen wat kent, dan weet je:
Als ze zo kijkt dan is er wat mislukt
Je ziet dat die ogen en die mond niet bij mekaar horen
En inderdaad, zie de volgende foto
Die wil ons doen geloven dat dat spek gemalen is
Dat je vet spek kan malen in een keukenmachine...
Zie de aflevering van die foto's hier
Kruiden in een vijzel en "nou ga ik die malen"
Gemalen kaneel in die vijzel...
Gemalen kaneel "malen"...
Eieren door de pâté
Hoe sla ik de smaak zo goed mogelijk dood...
Een pâté in een stevige keramieken schaal even lang bakken als een kleintje in een dun geëmailleerd bakje...
"Black apple butter", de suffe keukenbewoner
Dat bestaat helemaal niet!
Apple butter of boiled cider heet dat
"Als je chutney lang kookt dan krijg je ketchup"
God wat een culinair onbenul...
"gemalen" spek, ja hoor
Zie trouwens hier
Ik neem d'r vergif op in dat er op 3.01 uitgeknipt is dat ze ruggelings in die sloot is geflikkerd!
En dat proleterige iets serveren met de saus erover gegoten...
O ja, even tussendoor
Volkskrant Magazine 2 juli
De wekelijkse overgerecht-rubriek van Yvet Retteketet
Maïs-uienbrood
Zoek op corn onion bread oven en het staat bovenaan
25 juni
Gegrilde Feta
Zoek op feta oven capers sweet pepper tomato en het staat bovenaan
9 juli
Gazpacho met mul
Zoek op mullet gazpacho...
En moet je dit geklungel zien:
Met een ijstang in het deeg
En met een suiker-thermometer in de frituur...
En met een suiker-thermometer in de frituur...
Zie hier
Het worden dan ook lullemannetjes, die oliebollen
Zie de volgende foto
Zie de aflevering van die oliebollen hier
D'r moeder maakte plumpudding "en daar begon ze al in november mee"
Tsjongejonge...
Als je dat goed wilt doen ben je daar in april al mee bezig
Zelfde systeem als Dijon koeken die een jaar of meer moeten liggen...
"Ik doe drie eetlepels in"
Doet er drie theelepels in
"twee puddings"
"een dingetje die"
Kijk op 21.30, dan zie je dat het nep is dat die ketelkoek er zo mooi en makkelijk uitkomt
Daar is even een stukje uitgeknipt
De allermooiste nu!
Je moet "van west naar oost roeren want de Drie Koningen liepen van west naar oost"
Kan het stompzinniger...
Die heten de Wijzen uit het Oosten, trut!
Lullemannetjes oliebollen
(Als het aan die ontsnapte gek Nourdin El Ouali ligt, dan worden het de Drie Stroopwafelkoningen)
(Volgens eigen zeggen "Rotterdammer, vader, pedagoog, docent, spreker, bestuurder, mensenrechtenactivist, columnist, politicus, dagvoorzitter, dichter", dus dan weet je wel wat je op je pitabroodje hebt)
Vanavond een mooie schijf Koetsierstuk, cantharellen in maderasaus en Pommes fondantes
Ik moest voor die Pommes partij kiezen voor de blanke fonders of voor de half blanke half bruine fonders
Het werd de blanke!
Morgen Haar van Onderen!
Zie de volgende aflevering hier