maandag 20 juni 2016

Culinaire mail



Vandaag foto's van het maken van Bomba di riso
Recept komt, als ik weer eens Vijf keer Rijst schrijf

Begin met houtduif braden


Blogs en nieuwsbrieven en zo



The Well Equipped Cook


Gereedschappen om met fruit te werken zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Vaderdag! Zie hier

Gemoderniseerd spul zie hier



Filets eraf
Rest hakken, stoven, zeven, inkoken


Eetsnob


Pastinaak met een Aziatische touch, hatsjdekidee!, zie hier

Link naar restaurant werkt niet, wel hier

Gemarineerde gember (het hoofdverhaal is anders, de rest hetzelfde geloof ik) zie hier



Afval onder in een grote pot gedroogde morilles
12 uur in hete kippenbouillon geweekt
Ik bedoel: die hoeft niet heet te blijven


Kokswereld


Weer dat gelul van "De 50 beste restaurants", zie hier
Sturen ze zelfs twee keer...

De nieuwe haring zie hier

Vacature zoekend in Breda?
Zie hier



Ook van eekhoorntjesbrood geweekt afval in het resultaat van de stoof


Rungis


Gert Jan's keuze zie hier

De Smaak van de Chef zie hier

Wildplukken zie hier

Gert Jan's kromkommers zie hier



Een bomba vorm vullen met rijst

Diversen


De Spaanse Winkel zie hier

Dat is wat anders dan De Spanjewinkel, zie die hier

En zie Spaanse Ham hier

De Werkbij zie hier



Vullen en dan de stoofvloeistof erover


Weekend Culinair


Houten snijplank schoonmaken zie hier

Ketchup zie hier

Zwart ijs zie hier

Oesterzwammen zie hier

Mango zie hier

Doperwten zie hier

Eendenborst zie hier

Asperge frambozen salade zie hier

Chocolade-donuts zie hier

Frambozen-rode wijn granité zie hier

Haringrecepten (in België kunnen ze wél koken) zie hier
[Huivers, Volkskrant, 23 juni Ik kan het hier niet vaak genoeg herhalen: met nieuwe haring moet je niet al teveel uitspoken. Ik kan het hier niet vaak genoeg herhalen Huivers: kunnen koken is wat anders dan erover kunnen kwaken in de krant.]

Mochi zie hier



Poppetje gezien kastje dicht


Een week lang koken zie hier
Gebraden rode poon met artisjokpuree...

En een tweede week zie hier
Wraps met kip en Postelse kaas...

Week drie zie hier
Côte à l'os, ach ach ach ach...

En week vier zie hier
Jakobsvruchten met waterkersroom...



Hij zakte ietsje scheef maar dat kon de pret niet drukken
En de smaak al helemaal niet!


Slaapmutsje: Foodlog
Nick Trachet (aka Meneer Watkletstons) ontdekt de garnaal
Zie hier
Wat een garnaal...


Vanavond Tournedos Rossini!