Knoblauch, Ajo, Alho, Ail, Garlic, Zaborra, 他媽的, مثليه مثلي الجنس
Zie aflevering 1 hier (alle links hier in een nieuw venster).
The Book Of Garlic
Een schitterend boek!
1974, mijn derde druk is uit 1980
Het is wel voor de helft gezondheidsrecepten en dat soort dingen...
Verder 1/4 knof iha, en 1/4 recepten
Een uitgave van LSR, en dat is niet het Landelijk Steunpunt Rouw maar Lovers of the Stinking Rose
In Nederland had je dat ook, De Stinkende Roos, maar die zijn gereformeerd geworden, zie hier
Ook in Amerika bestaat het niet meer, wel nog een restaurant, zie hier
Wat info hier
Ze gaven de Garlic Times uit
Daarover is al helemaal niks meer te vinden
Wat is Provence butter (met knof)?
O, knoflookboter...
For Vaginal Yeast Infections
Insert a clove of peeled but unbruished garlic into the vagina in the evening. Leave it in overnight and remove it in the morning. It will be covered with a foamy bad smelling slime.
Do this for 3 nights.
If you wear your clove in the day, the heat of bodily activity gives your underwear a permanent garlic smell. This may be OK with you, but according to Rita of Luna Menstrual Sea Sponges, evening treatments will suffice.
De Gerookte Knoflook Jaarmarkt zie hier
En zie hier
En zie hier
Gerookte knof zie hier
Knoflook Festivals internationaal zie hier
Grieks met knof
Tzatziki
Ja, dat weten we wel...
Skordalia
Zie hier
Wow!
(En zie verderop!)
"Knoflookpoeder, dat is niks"
Nou, ik gebruik het heel weinig, maar af en toe...
Als knoflook een tijdje in een (olie) zuurstofloos milieu moet (anaerobe bacteriën!), dan kan je maar beter "granulated garlic" gebruiken
Voordat de bejaarden en kinderen rond je heen omvallen
Soms kloppen de recepten niet
One whole bacalao
(Voor vier personen...)
Uien gevuld met knof
Uien en knof blancheren
Ui uithollen
(Dan moet je de ui dus veel langer en vooral heel langzaam blancheren)
Ui-spul met knof vijzelen met z/p/olijfolie
Vullen maar hou wat apart
Oven
Serveer met geroosterd brood, besmeerd met het apart gehouden spul
Burp...
Gaan we wat maken?
Ingelegde knof
"Azijn of zoja of honing of wijn"
Dat vraagt nog enig experimenteren, vrees ik
Honing lijkt me gevaarlijk (anaerobe bacts weer...)
Idem Koreaans
Met rijstazijn, soja en suiker
Cand-Coated Garlic for Kids
Dat moeten we zien!
Met suiker aan de lucht drogen...
Garlic therapy
Japan
Skordalia met aardappel
Aardappelpuree
Knof met zout vijzelen
Door de puree, en dan een voor een eigelen erdoor
Olijfolie, langzaam en kloppend, "mayonaise" makend...
Citroen, peper...
Franse knoflooksoep
Boter, ui, (forsch) knof...
Bloem...
Witte wijn, p/z...
Half uurtje
Kippenbouillon
Uurtje
(Ik vraag mij af of deze techniet wat toevoegt)
Per persoon een kom, een ei kloppen, soep, kaas, oven...
Henry Miller
Gerard Reve:
De Oude Bosneuker
Zwetsende zelfverheerlijker
Vlees geworden geborneerdheid
Oude phallus
Orakel van Californië
"De grote vrijgeest van het Westelijk Halfrond"
"Eeuwige jongeling"
Feta, ontvelde tomaat, olijfolie, forsch geperste knof ("udkn", hahaha! wie weet nog wat dat betekent...), oregano, lente-ui
Garlic Mango Chutney
Mango
Rozijnen
Suiker
Gember
Knof!!
Rode peper
Mosterdzaad
Krenten
Appelazijn
(Die benen kloppen niet...)
Sarimsok Palov
Uzbekistaanse knof-pilav
Boter, stukjes lamsvlees...
Boter (andere pan), ui en wortel...
Samen een half uur...
Ovenschotel, rauwe rijst, ongepelde knoflooktenen (nogal wat), vlees met ui en wortel
Zout, komijn, peper
Rauwe rijst
In de niet schoongemaakte vleespan water aan de kook met boter
Over de ovenschotel
Oven...
Dit zijn die "teentjes" waarover ik het in aflevering 1 had
Die in de stengel ontwikkelen in Noordelijke klimaten
Tomatoes and oregano make it Italian; wine and tarragon make it French. Sour cream makes it Russian; lemon and cinnamon make it Greek. Soy sauce makes it Chinese; garlic makes it good.
Alice May Brock