zaterdag 22 augustus 2015

Knof! (2)




Knoblauch, Ajo, Alho, Ail, Garlic, Zaborra, 他媽的, مثليه مثلي الجنس

Zie aflevering 1 hier (alle links hier in een nieuw venster).


The Book Of Garlic


Een schitterend boek!

1974, mijn derde druk is uit 1980

Het is wel voor de helft gezondheidsrecepten en dat soort dingen...
Verder 1/4 knof iha, en 1/4 recepten



Een uitgave van LSR, en dat is niet het Landelijk Steunpunt Rouw maar Lovers of the Stinking Rose

In Nederland had je dat ook, De Stinkende Roos, maar die zijn gereformeerd geworden, zie hier


Ook in Amerika bestaat het niet meer, wel nog een restaurant, zie hier

Wat info hier


Ze gaven de Garlic Times uit

Daarover is al helemaal niks meer te vinden




Wat is Provence butter (met knof)?

O, knoflookboter...


For Vaginal Yeast Infections

Insert a clove of peeled but unbruished garlic into the vagina in the evening. Leave it in overnight and remove it in the morning. It will be covered with a foamy bad smelling slime.

Do this for 3 nights.

If you wear your clove in the day, the heat of bodily activity gives your underwear a permanent garlic smell. This may be OK with you, but according to Rita of Luna Menstrual Sea Sponges, evening treatments will suffice.




De Gerookte Knoflook Jaarmarkt zie hier

En zie hier

En zie hier

Gerookte knof zie hier


Knoflook Festivals internationaal zie hier


Grieks met knof

Tzatziki
Ja, dat weten we wel...

Skordalia
Zie hier
Wow!
(En zie verderop!)



"Knoflookpoeder, dat is niks"

Nou, ik gebruik het heel weinig, maar af en toe...

Als knoflook een tijdje in een (olie) zuurstofloos milieu moet (anaerobe bacteriën!), dan kan je maar beter "granulated garlic" gebruiken
Voordat de bejaarden en kinderen rond je heen omvallen


Soms kloppen de recepten niet

One whole bacalao

(Voor vier personen...)


Uien gevuld met knof

Uien en knof blancheren

Ui uithollen
(Dan moet je de ui dus veel langer en vooral heel langzaam blancheren)

Ui-spul met knof vijzelen met z/p/olijfolie

Vullen maar hou wat apart

Oven

Serveer met geroosterd brood, besmeerd met het apart gehouden spul

Burp...



Gaan we wat maken?


Ingelegde knof

"Azijn of zoja of honing of wijn"

Dat vraagt nog enig experimenteren, vrees ik

Honing lijkt me gevaarlijk (anaerobe bacts weer...)


Idem Koreaans

Met rijstazijn, soja en suiker


Cand-Coated Garlic for Kids

Dat moeten we zien!

Met suiker aan de lucht drogen...



Garlic therapy
Japan


Skordalia met aardappel

Aardappelpuree

Knof met zout vijzelen

Door de puree, en dan een voor een eigelen erdoor

Olijfolie, langzaam en kloppend, "mayonaise" makend...

Citroen, peper...


Franse knoflooksoep

Boter, ui, (forsch) knof...

Bloem...

Witte wijn, p/z...
Half uurtje

Kippenbouillon
Uurtje
(Ik vraag mij af of deze techniet wat toevoegt)

Per persoon een kom, een ei kloppen, soep, kaas, oven...



Henry Miller

Gerard Reve:
De Oude Bosneuker
Zwetsende zelfverheerlijker
 Vlees geworden geborneerdheid
Oude phallus
Orakel van Californië
"De grote vrijgeest van het Westelijk Halfrond"
"Eeuwige jongeling"


Tom's Feta Cheese Dip

Feta, ontvelde tomaat, olijfolie, forsch geperste knof ("udkn", hahaha! wie weet nog wat dat betekent...), oregano, lente-ui


Garlic Mango Chutney

Mango
Rozijnen
Suiker
Gember
Knof!!
Rode peper
Mosterdzaad
Krenten
Appelazijn


(Die benen kloppen niet...)


Sarimsok Palov

Uzbekistaanse knof-pilav

Boter, stukjes lamsvlees...

Boter (andere pan), ui en wortel...

Samen een half uur...

Ovenschotel, rauwe rijst, ongepelde knoflooktenen (nogal wat), vlees met ui en wortel
Zout, komijn, peper
Rauwe rijst

In de niet schoongemaakte vleespan water aan de kook met boter

Over de ovenschotel

Oven...



Dit zijn die "teentjes" waarover ik het in aflevering 1 had
Die in de stengel ontwikkelen in Noordelijke klimaten


Tomatoes and oregano make it Italian; wine and tarragon make it French. Sour cream makes it Russian; lemon and cinnamon make it Greek. Soy sauce makes it Chinese; garlic makes it good.
Alice May Brock