Le Radeau de la Méduse
Théodore Géricault
Théodore Géricault
Mac Smak
Zie de eerste aflevering over onze culinaire Boer Koekoek hier (alle links hier in een nieuw venster)
Restaurant-besprekingen
BasQ
Pintxos is niet Baskisch maar de Baskische schrijfwijze van pinchos
Niet toreador maar torero
Pimentón is geen geroosterd paprikapoeder maar gerookt paprikapoeder (van de Ñora, de appel-paprika)
Ratatouille
Minigroenten, pastinaak, gekarameliseerd rijstpapier op karnemelkijs...
Doe mij maar een bord warm eten ober
En een restaurant met enkel een verrassingsmenu
Die gaan we verrassen door er nooit never heen te gaan
Meat West
Daar heb je hem weer, de bavette zonder erbij te vertellen wat voor bavette, want dat scheelt nogal
Zie hier, en zie hier
Veel vlees daar, "wat raar is in het tijdsgewricht waarin flexitarisme het nieuwe ideaal is"
Ja, bij kwaakhoofden wel ja
"groentenbouillon (uit een pakje)"
Of hij dat proeft...
Jaques
"verdomd lekker maaltje", "vakkundig gebraden tot sappig vlees", "Niet slecht", "Het is goed gemaakte kost", "een gemoedelijke atmosfeer. Dat heeft zijn verdiensten"
Cijfer 6,5
Wat is dat nou voor gelul?
Thrill Grill
Burgers
Als je burgers recenseert, dan moet je ook de kwaliteit van het broodje noemen, en van wat er verder op ligt en wat dat is, en van de saus daar weer op
En als het echt zo Amerikaans is, dan hoort er ketchup op tafel te staan (Heinz) en Yellow mustard (French's)
Ponzu, daar gaat ie weer
Dat heet Ajipon...
En ingelegde gember, dat heet Gari
Bistro Velvet
Schorseneer met cacao, duif met rozen, lap cheung worst en granen, knolselderij met peer, pastinaak...
[Nog meer culinair getrut van daar, nu met Broekbaard, zie hier]
Wiesen
Tijmijsbereidingen, Op de huid gebakken, coquille met zuurkool, zacht gegaard, koffiegelei...
Waar zijn de kleibereidingen?
Florent
Bietenrisotto met geitenkaas, Roodbaarsrug (gelul), pastinaak (ik dacht al Waar blijft de pastinaak)...
Vooraf slakken
Twee slakken, Godsammekrake...
Bouchot mosselen
Ik verwed er alles op dat die type niet weet wat dat betekent...
Central park
Vijf gerechten, vier bevallen niet, cijfer 7...
"veel zachte kaas en avocado die een contrapunt missen" want "te weinig chorizokruim"...
Bolenius
Borstjes van blauwhoender, pannenkoekjes van griesmeel, pannenkoekjes van eekhoorntjesbrood...
Nieuwe Nederlandse koken, pragmatisme: 80% groenten (ja, heel pragmatisch want dat is goedkoper); "winterse wortels en knollen", eigen land, volgens het seizoen
Kletskophoorntje met ossenworst, zoetzuur ijs van Amsterdamse ui...
Dan kan je toch beter maar verhongeren?
Tante Nel
"Stoofvlees met de zoete nasmaak van ontbijtkoek"
Dat heet zoervleisch en dat hoort niet zoet maar licht zuur te zijn
Vandeijck
Blokjes rundergelei met lavaspoeder, geserveerd in een doormidden gezaagd schenkelbeen op een plak kunstgras, Kristusmeziele,,,
Parelhoen in een tuintje van winterknollen, bent u er nog?
Het Veerhuys
Licht zoete aardpeer, toffee van pompoen, crème van peterseliewortel...
Wox
"wereldberoemde eetschrijver Alan Davidson"
Wereldberoemde na-penner (met zijn eigen na-penner Van Dam)
Strandtent muziek en shared dining...
Rosé kalfsvlees op romige hummus en sesamvinaigrette, aardappel met zwarte truffel en kokossaus...
Tartaar te fijn gemalen, toast verbrand, plompe sesamdressing, griet nogal droog
Cijfer 7,5...
Joelia
Toegankelijk, laagdrempelig
Likkepot van krab, kreeft en kaviaar
"Jammer dat de paling een bedreigde vis is"
"Teveel Zwethheul light en te weinig Joelia, het spettert niet, moet meer smoel krijgen"
Cijfer 8...
Pollevie
Groentenrestaurant van het jaar
Handig, dan weet je dat je er niet heen hoeft
Frisse salade van Brabantse boekweit, opnieuw een vegetarsch gerecht, schuim van Gruyère met stukjes topinamboer (Ober ken dat ook met pastinaak?)
Biet met geitenhangop...
Volgende aflevering zie hier
BasQ
Pintxos is niet Baskisch maar de Baskische schrijfwijze van pinchos
Niet toreador maar torero
Pimentón is geen geroosterd paprikapoeder maar gerookt paprikapoeder (van de Ñora, de appel-paprika)
Ratatouille
Minigroenten, pastinaak, gekarameliseerd rijstpapier op karnemelkijs...
Doe mij maar een bord warm eten ober
En een restaurant met enkel een verrassingsmenu
Die gaan we verrassen door er nooit never heen te gaan
Meat West
Daar heb je hem weer, de bavette zonder erbij te vertellen wat voor bavette, want dat scheelt nogal
Zie hier, en zie hier
Veel vlees daar, "wat raar is in het tijdsgewricht waarin flexitarisme het nieuwe ideaal is"
Ja, bij kwaakhoofden wel ja
"groentenbouillon (uit een pakje)"
Of hij dat proeft...
Jaques
"verdomd lekker maaltje", "vakkundig gebraden tot sappig vlees", "Niet slecht", "Het is goed gemaakte kost", "een gemoedelijke atmosfeer. Dat heeft zijn verdiensten"
Cijfer 6,5
Wat is dat nou voor gelul?
Thrill Grill
Burgers
Als je burgers recenseert, dan moet je ook de kwaliteit van het broodje noemen, en van wat er verder op ligt en wat dat is, en van de saus daar weer op
En als het echt zo Amerikaans is, dan hoort er ketchup op tafel te staan (Heinz) en Yellow mustard (French's)
Ponzu, daar gaat ie weer
Dat heet Ajipon...
En ingelegde gember, dat heet Gari
Bistro Velvet
Schorseneer met cacao, duif met rozen, lap cheung worst en granen, knolselderij met peer, pastinaak...
[Nog meer culinair getrut van daar, nu met Broekbaard, zie hier]
Wiesen
Tijmijsbereidingen, Op de huid gebakken, coquille met zuurkool, zacht gegaard, koffiegelei...
Waar zijn de kleibereidingen?
Florent
Bietenrisotto met geitenkaas, Roodbaarsrug (gelul), pastinaak (ik dacht al Waar blijft de pastinaak)...
Vooraf slakken
Twee slakken, Godsammekrake...
Bouchot mosselen
Ik verwed er alles op dat die type niet weet wat dat betekent...
Central park
Vijf gerechten, vier bevallen niet, cijfer 7...
"veel zachte kaas en avocado die een contrapunt missen" want "te weinig chorizokruim"...
Bolenius
Borstjes van blauwhoender, pannenkoekjes van griesmeel, pannenkoekjes van eekhoorntjesbrood...
Nieuwe Nederlandse koken, pragmatisme: 80% groenten (ja, heel pragmatisch want dat is goedkoper); "winterse wortels en knollen", eigen land, volgens het seizoen
Kletskophoorntje met ossenworst, zoetzuur ijs van Amsterdamse ui...
Dan kan je toch beter maar verhongeren?
Tante Nel
"Stoofvlees met de zoete nasmaak van ontbijtkoek"
Dat heet zoervleisch en dat hoort niet zoet maar licht zuur te zijn
Vandeijck
Blokjes rundergelei met lavaspoeder, geserveerd in een doormidden gezaagd schenkelbeen op een plak kunstgras, Kristusmeziele,,,
Parelhoen in een tuintje van winterknollen, bent u er nog?
Het Veerhuys
Licht zoete aardpeer, toffee van pompoen, crème van peterseliewortel...
Wox
"wereldberoemde eetschrijver Alan Davidson"
Wereldberoemde na-penner (met zijn eigen na-penner Van Dam)
Strandtent muziek en shared dining...
Rosé kalfsvlees op romige hummus en sesamvinaigrette, aardappel met zwarte truffel en kokossaus...
Tartaar te fijn gemalen, toast verbrand, plompe sesamdressing, griet nogal droog
Cijfer 7,5...
Joelia
Toegankelijk, laagdrempelig
Likkepot van krab, kreeft en kaviaar
"Jammer dat de paling een bedreigde vis is"
"Teveel Zwethheul light en te weinig Joelia, het spettert niet, moet meer smoel krijgen"
Cijfer 8...
Pollevie
Groentenrestaurant van het jaar
Handig, dan weet je dat je er niet heen hoeft
Frisse salade van Brabantse boekweit, opnieuw een vegetarsch gerecht, schuim van Gruyère met stukjes topinamboer (Ober ken dat ook met pastinaak?)
Biet met geitenhangop...
Volgende aflevering zie hier