Brezel, bretzels
Kerstmarkt Duitsland
Argentinisíma
Een boek dus, geschreven naast de Máxima hype
Geschreven door een in Argentinië wonende Nederlandse, Carola Berkhout-Verschoor, die zich dus Carola Verschoor de Berkhout laat noemen ("Misschien denken ze dan dat ik een dubbele naam heb!")
Een combi van weinig-geïnteresseerdheid en weinig-gemotiveerdheid enerzijds, en anderzijds het bekende verhaal: "Ik woon in Argentinië dus ik weet alles van de Argentijnse keuken"
Nou, dat weet ze niet, wat er dan ook de reden van is dat het boek vol staat met recepten die met Argentinië niks te maken hebben
Boerenbrood met worst, quiche met ham en kaas, courget-taart, roerei met tomaat, kipsalade (gewoon kipsalade hoor), vlinderkoekjes...
(Eerste aflevering van deze serie zie hier; alle links hier in een nieuw venster)
Gedroogde paprika'tjes weken voor dolmas
Blabla...
Maispannenkoekjes
Ik denk Ha, wat Argentijns
Maar dat zijn dus tarwebloempannenkoekjes met mais uit blik er in...
Maisschotel
Met margarine...
Medaillons met ham en ananas
En flink, drie eetlepejs voor vier stuks, kristalsuiker erdoor
Pasta-recepten
"Aanvankelijk wilde ik hier in Nederland deze recepten niet maken, om mijn herinnering aan deze speciale [Argentijnse] pasta's niet aan te tasten [het taalgebruik...]."
Veel gelul over 00 en 000 en 0000 bloem en dat je dat hier niet kan kopen. Nee, niet als je te stom bent om te weten hoe dat hier heet, nee...
"Wij vinden dat het geheim van goede pasta in de bloem zit." Goh!!
"Werk bij het gebruik van een deegroller op een schoon aanrecht", de suffe doos...
Opbrengst eerste dag klein reisje
Wat recepten bekeken
Empanada's uit Salta
Empanada zie hier
Met aardappel en rundvlees gevuld
Wat ui, wat rozijnen, wat chili-vlokken
[en knof!!]
Stoofvlees in pompoen
U kent dat wel, uit de oven
Hier moet cuaresmillo door, een soort jujubes
"Helaas zijn cuaresmillos niet verkrijgbaar in Nederlans"
Betere toko, "Chinese dadels"
Niet de zwarte nemen, die zijn gerookt en erg sterk van smaak
Cassavebroodje uit Missiones
Niks uit Missiones
Dat is Pão de queijo ("brood van kaas"), en dat eten ze in heel Zuid-Amerika
Zie hier
Met cassave en verdomd, je proeft werkelijk geen enkel verschil tussen dat en gewone bloem
Creoolse deegpakketjes
Dat zijn gewoon abrikozenflappen...
Exact hetzelfde
Die Truus schrijft een kookboek maar weet Godverdomme niet wat een abrikozenflap (pruimenflap, appelflap) is...
Witte brownies met bramensaus
Foto van moerbeien ernaast
Waar hebben ze dat onbenul gevonden...
Wat gaan we maken?
Ja, want soms krijg je ideeën...
En ze kan best goed overpennen...
Cassave-kroketten
Lijkt op dat Pão de queijo
Er zit meer ei door
Het is gepaneerd
Het wordt geserveerd met stroop (daar natuurlijk rietsuikerstroop)
Fainá
Pizza van kikkererwtenmeel
Ei door het deeg
Met mozzarella en ham, geen tomaat
Want kijk, je eet het als Pizza con fainá, een pizza-punt met daarop een Fainá-punt
Zie hier en zie dat die fainá dus nogal dun is, en dat de kaas en de ham gesnipperd / gesmolten zijn
Tagliatelle Parisién
Op zijn Parijs'
Champignons, kip, gekookte ham (dat zeggen ze er nooit bij in zwakke kookboeken; of ham gekookt of rauw moet zijn), room, nootmuskaat
Parmezaan of zo erover
Tartas de alcachofas
Bladerdeegbakjes
Artisjokhart, bieslook, in olijfolie gebakken ui [en knof!] en geraspte kaas erin
Oven
Spinazie-gnocchi
Dat ben ik al heel lang van plan
Ze maken het met enkel bloem
Ik ga dat doen met ook aardappelpuree
Ze serveren het met tomaten-basilicumsaus
Ik denk meer aan een roomsaus met Noilly Prat
Volgende aflevering zie hier