dinsdag 19 februari 2013

Paddestoelen, kaas, Rossini



Gisteren

Hierboven, vlnr en vbno muizenoortjes zie hier (alle links hier in een nieuw venster), white funghus zie hier, gedroogde shiitake, po ku zie hier (dat is géén shiitake!), tofu puffs (gemarineerde gefrituurde tofu, zie hier) en tofu cakes (gefermenteerde tofu, zie hier).

Twee soorten tofu, vier soorten paddo's, groentebouillon, vogeltong (pasta; zie hier).

Pindaolie, gemberwortel, ui, iets knof, lombok, wat soepgroenten...
Groentebouillon...
Alle gedroogde paddo's erbij, alles behalve de po ku dus...
Vogeltong erin en de klein gesneden po ku, en na even de twee keer tofu.
Op smaak met black bean garlic sauce (zie hier).

Uitermate en heel erg en enorm lekker...


Culinaria

Rode Boekje
Ja, à la Rossini!
Coquilles à la Rossini! Truffel en foie gras...
Zoek eens op Google op recette (of recipe) rossini -tournedos -steak (die -, min, dus pal tegen die twee woorden aan), dan vind je van alles.

Loek
Panir, paneer, heerlijk.
Je kan het ook in dobbelsteentjes kort frituren, net als tofu.
En ken je halloumi? Zie hier. Steviger. Bij de betere Marokkaan. Maar kan je niet frituren. Wel bakken en grillen.
Lijkt op scamorza, zie hier.

(Het lijkt vandaag wel Vegagolia hier...) (Nou ja, op Rossini na dan...)

Amerika hier.


Arnout van Albada
Dank PJ

Varia

Kreeg nog een mail van Peter Schickele.
Zie hier.

Luiklokken

Emlichheim hier.

Veghel hier.

Boekel (oftewel één dorp verder) hier.

Uden (nóg een dorp verder) hier

Karrösten hier

In Salzburg houden ze de klepel eerst vast, zie hier.
Uitleg hier

Zo doen ze dat.

In Tirol hangen ze boven mekaar.

Oetz Ötzi!) hier

Eerst de uren, dan het luien hier