maandag 31 december 2012

Runderschenkel, pasta, sambal



Dit is die gedroogde limoen, die hieronder wordt gebruikt.
Van het gerecht zelf vergat ik een foto te maken.

Gisteren

Runderschenkel, linguine, soepgroenten
Bak de schenkels rondom aan in boter en haal uit de pan.
Wat olijfolie in de pan, gele ui, knof, ietsje lombok, soepgroenten...
Fors witte wijn erbij, een scheut madera, het vlees en de twee limoen-helften.
Als het vlees gaar is de pasta koken.
Vooral als je Elzassr wijn of die witte Chileense van AH gebruikt, dat smaakt het in het begin nogal zuur. Maar net als met yassa: dat zuur verdwijnt langzaam.


Culinaria

Marieke,
Bieb inderdaad, maar ik hou het aan omdat ik elke week wel een paar video's laat komen.
Mooi, die literatuur. En ja, Connie Walmen. Connie Feren...
Die kersen, dat heet in Brabant spekkersen.

Sambal gandaría,
daar had ik het laatst over. Overheerlijk.
Maar ik vergat op recept te zoeken. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) en hier.

Dat zat ik me in ene af te vragen.
Je hebt tegenwoordig veel Nederlandse wijn (nog nooit gedronken trouwens), maar van Belgische wijn hoor je nooit.
Maar het is er natuurlijk wel, dat kan niet anders.
Zie hier.

Vandaag deed ik eindelijk weer eens een stuk De Dikke Van Dam kritiek. Jaren geleden...
Dat publiceer ik hierna. Vandaag of morgen.


Varia

Herzag Die Ehe der Maria Braun.
Helemaal niet slecht, maar het verhaal is me te onduidelijk. Dan is die man niet dood, dan wel, dan weer niet...

Gelukkig 2013!