Loek,
Dat
apparaat in het filmpje dat ge bedoelt is niet geschikt voor de juiste ‘defloratie’!
Het
levert veel gruis op in uw schelp, en negen van tien keer spoelen ze dat onder
een straaltje kraanwater weg. Dat gaat nog bij een grote ‘pied d’cheval’
van zes zero’s, en dan is het nog riskant. Goede techniek voor de gestresste
keuken, maar niet voor mij. Als ge zo de huwelijksnacht in gaat, zijt ge een botterik !
Er
is maar één methode: Een dun ‘versleten/geslepen’ slank scherp mesje, dat ook
goed bij creuses werkt.:
Neem
de oester in uw hand met het scharnier naar u gericht, en dring binnen met het
dunne mesje plat opwaarts gericht, en snij-schraap de sluitspier aan de
onderkant van de dakschelp (de bovenste schelp dus) door.
Ik kan het niet subtieler
zeggen: ‘De
oester opent zich’.
Lees die vier laatste woorden nog eens over, terwijl ge uw
tong langs uw lippen streelt…
De
oester opent zich ZELVE in tedere overgave en gunt aan uwe mond haar zilte vocht,
alvorens ge het genot van haar vlees moogt proeven..
Erotisch
? Maar natuurlijk !
Verder..
Wat is oud geld ? Zijn er nog steeds Holanders die met guldens betalen ?
En
wie is Jort Kelder ? Wat een astrant figuur !
Maar nog een linguïstisch aspect voor u. Ik vertelde het eens bij Nolet in Yerseke, waar ze de grap niet kenden en serieus zeiden; “Goh.. dat wisten we niet !”
‘Huitre’
is het woord in het Frans voor oester.
Huit
= 8
Huit-‘r’
= 8 ‘r’
Er
zijn in het jaar 8 maanden met een ‘r’.
Dat
zijn de maanden voor oesters en schelpdieren/crustaces...