woensdag 21 november 2012

Bonen, en hummus en guacamole



Uit "Kom aan tafel".
Dank PJ!

Vanavond naar Groningen stad geweest. Moest een idee hebben voor een nuttig examen grafische vormgeving, voor mensen die al examens Photoshop, Illustrator en InDesign hebben afgelegd. Iets "nieuws!"...
O ja. Opdracht in één steeds terugkerende huisstijl website(ontwerp), plattegrond, gevel-belettering, gidsje etc. etc. voor de VVV Bordeaux.
En nu komt ie: incluis poging verwerven opdracht (en mijn antwoord daarop), offerte maken (en mijn antwoord daarop), schetsontwerp aanleveren (en mijn...) etc.
Prima gelukt, werkend in Huis de Beurs.

Culinaria

Beroemd Baskisch visrestaurant wat ik al ken sedert 1969 zie hier (alle links hier in een nieuw venster). Broederschap van de vissers uit Hondarribia (Baskisch voor Fuenterrabia). Website ziet er niet uit, inrichting lijkt op een kantine, maar het eten is fabuleus.
Zie ook die film hier.

Mailde AH met de vraag waarom van bepaalde wijnen de vakken al wekenlang leeg zijn.
Nou ja, je ken net zo goed níet schrijven, nog afgezien van het feit dat die lege plekken, wekenlang, dat dat er niet uitziet.
U geeft aan dat u de J.A. Vigneau Merlot en de La Fuente Chilian red mist in ons assortiment. Deze producten zijn helaas tijdelijk uit het Albert Heijn assortiment. Wij zijn ons ervan bewust dat we, door het tijdelijk uit het assortiment nemen van producten, helaas een aantal klanten teleurstellen. Wij kunnen u momenteel niet informeren wanneer beide producten weer in de schappen ligt.
Ik antwoordde
Gefeliciteerd!
U hebt de hoofdprijs "Nietszeggende antwoorden" gewonnen!

Een fles Vigneau Merlot!


De Wikkere Wankelaar hier.

Zat gisteren met iemand te praten. Dat in feite guacamole en hummus allebei precies hetzelfde is. Nou ja, hetzelfde... Het ene is op basis van avocado, het ander kikkererwten, maar wat je erdoor roert is precies hetzelfde...


Gisteren

Puree van borlotti bonen, roerei

Vooraf at ik die groenten zie gisteren, en die puree heet officieel Crema di fagioli borlotti.

Olijfolie, wat stukkies guanciale uitbakken (of rookspek).
Sjalot, knof...
Bonen erbij, rozemarijn, gezouten groentebouillon, gekneusde witte peperbolletjes...
Laat de bonen richting kapot koken gaan; niet 100% kapot maar er tegen aan zeg maar.
Serveer met mooi roerei (room erdoor!).
En serveer met pepers uit het zuur.


Griezelkookboek deel 3

De illustraties zijn wat minder.

Wat ik wel ga maken is Verse Biefsteekmugburgers.
Tartaar, ui, tomaten puree, Franse mosterd, Worcestershire, kappertjes, peterselie, ei.

Mooi! Aflikbaar behang voor kinderkamers. (Categorie Lollies die licht geven in het donker.)

Bij Kikkergebak stond bij benodigdheden "Een Stanleymes". Dat lijkt me minder verstandig.


Varia

Ik vertelde vanavond het volgende verhaal-

Tweedejaars student in Nijmegen. Toepen om een tientje met twee ouderejaars, in de kelder van Telemachus. Ik moest "natuurlijk wel betalen wat ik verloor", jaja.
Een paar uur later was de ene me 35 gulden schuldig (o, we zullen dus wel om vijf gulden hebben getoept) en de ander 80. Die eerste was trouwens een Belse theoloog, de tweede een Zeelandse arts. Nou ja, beiden later dan.

Beiden bezwoeren me het geld in de komende dagen te betalen. Nooit een cent gezien natuurlijk.

Maar kijk. Op een promotie jaren later in Leiden kom ik die arts tegen. Aan de praat. Ik zeg Ik krijg nog 80 gulden van je. O ja? Uitleg. Hij schrijft zo'n girodingetje uit. Ik ontvang keurig het geld.

Zit ik een maand later in Nijmegen bij ex studiegenoten, hoor ik dat die arts zich opgehangen had een weekje of zo na Leiden. Ja, niet om die 80 gulden natuurlijk, maar ik bedoel dat ik er net op tijd bij was.

Die vent hadden ze net op tijd (voor hem niet dus) gevonden, losgeknoopt, ziekenhuis.
Alwaar ie zich aan de papegaai heeft opgeknoopt...