donderdag 16 augustus 2012

DUUV’N (addendum deel I)


Nagekomen bericht

Gisteren 12 duiven geslacht. In de vriezer lagen er nog 8. Die laatsten moeten rap op. Dus vandaag al begonnen met twee de man. Geen duuvinne-soepe en geen ‘filet de pigeon au porto’, maar gewoon sober gebraden. Met niets anders dan een kluitje boerenboter, peper en zout en beetje water en een restje Pinot Blanc d’Alsace. Geserveerd met gekookte patatjes en doperwten.
En een glas wijn, dat we niet kunnen plaatsen. € 5,00 bij de C1000. Mooie lange echte kurk. Een ziel in de fles, die zelfs als een ouderwetse Bordeaux-fles minimaal taps een fractie mindert aan de voet.

étnico 2009, Cabernet Sauvignon, Reserva Privada. D.O. Colchagua Valley, Chile…. 
Ik heb wijnen gedronken voor zeker het 3-4 dubbele de prijs die niet de volheid en maturiteit hadden.. Paar dozen gekocht en in de kelder gelegd. Zullen niet lang leven.
(ps. Verwar 'maturiteit' niet met het Vlaamse 'materniteit', hetgeen ‘moederhuis’ betekent, en waar ge bevalt. Tegenwoordig minder als zelfstandige unit, maar een afdeling in elk ziekenhuis. Men zegt hier: “Zij ligt in het moederhuis”.)

Het bord

Detail van borstvlees


Duuvepootje