donderdag 8 maart 2012
Heb een berg notities liggen,
(Kapitein Gerookte Schelvis, dank PJ, en ook voor de volgende!)
geen idee wat er allemaal in staat, dus wat het wordt vandaag, geen idee...
Vandaag, donderdag, tijd weer voor een ongepubliceerd recept. Maar zie.
Ik ben een grote post aan het voorbereiden, net zoals die over "À la bonne femme" laatst, en weer iets, wat meer zelfs nog, over een betiteling die van alles kan betekenen. À l'Antiboise, op zijn Antibes'.
Dus wacht daar even rustig op...
Jansen en Janssen, soms Jansen en Jansens genoemd (ook in de albums!). In het oorspronkelijke Frans Dupont en Dupond.
O ja, hoorde vandaag nóg, of beter alwéér een kippevel-muziekje, C.
Schumann, In der Fremde.
Maar ja, een link kan ik niet geven want dat zingt allemaal zoals waar Karel van het Reve, en ik ook trouwens ook, zo'n hekel aan hebben: dat gezwollen gekeel. Zoek zelf maar eens op Youtube op schumann + fremde.
Ik heb een uitvoering met Lott. Perfect, maar geen Tube te vinden.
Zie Lott, klassiek jodelen, WOW!! hier (alle links hier in een nieuw venster).
Bianca Castafiore, "witte kuise bloem", hahahahaha!
Ergens doemt er ook een Ramos Oliveira op, "takken olijf".
Nederlandse kaas, kampioen in Amerika hier.
Las in die culinaire wereldatlas (Jane Grigson, Nederlandse uitgave van Elsevier, Elseviers Culinaire Atlas). Zowel de tekst als de vertaling als de afbeeldingen zijn niet al te best.
* Brabantse worstenbroodjes: Belgische getoond (zijkanten open).
* Pets de nonnes komen niet enkel in de Elzas voor maar van Vlaanderen tot in Spanje.
* Paardebloemen = molsla.
* Kwabaal komt niet uit zee.
* Himmel und Erde wordt met peer gemaakt, niet met appel.
* Zoetwater-zeeduivel bestaat niet, dat heet Barbotte.
* Poolframboos heet moerasframboos.
* Cockie-leekie heet cockaleeky.
Slechts 50 bladzijden, die ik nou niet echt heel zorgvuldig heb gecontroleerd...
Las ergens over Bourgondië, dat ze rivierkreeft vangen door een schapekop in takken gewikkeld in het water te laten hangen.
Wij hingen vroeger een paardekop in het water om paling te vangen. Takken eromheen had je niet nodig, want ze kropen in de neus, ogen en oren.
Voor die rivierkreeft heb je die takken natuurlijk wel nodig want die kluiven aan de huid, dus als je zo'n takkenloze kop omhoogtrekt, dan ben je die kreeftjes kwijt...
Las ook, weer Bourgondië, over Meurette met vis. Search the blog op Meurette, rode wijnsaus met ei en spekkies. Of nee, klik hier.
Maar dat was dus meurette met vlees. Dit is met vis dus, en nog steeds rode wijn. karper en ook zeeduivel. En zie de link hierboven: meerval.
Je hebt er ook Pochouse. Dat is hetzelfde maar dan met witte wijn. En andere vis natuurlijk.
Ja, Hergé, de Klare lijn. Nooit schaduw.
Zie Joost Swarte hier.
Kreeg een Visit Brussels mail. Niks op tegen. Zie hier.
En kijk eens hier.
Als je de Application Form invult, dan krijg je een mail met een link die alle toeters en bellen van je browser en je virusscanner doen blazen en lawaaien...
Tourne: draai, sol: zon.