donderdag 16 februari 2012
Die discussie met die slager,
daar ben ik mee opgehouden.
Ze snijden de dingen op de Gooise matras anders dan hier, ze noemen het anders, dus dat schiet allemaal niet op. Vooral niet als je schrijft "Dit is geen longhaas" zonder te schrijven wat het dan wel is.
Daar komt nog bij dat die tiepe er van uitgaat met iemand van doen te hebben (ik) die niet weet wat een bavette is, bijvoorbeeld...
Eerst maar even dat van gisteren. Hierboven, schoongemaakt, althans het dikste deel ervan. Zie gisteren voor het complete spul. Wordt wel aangeduid met skirt maar het is in ieder geval hetzelfde als bavette d'aloyau..
Hier een halfje, met die kweepeer en die bosui.
(Mooi toch? Wie was dat ook weer die zich beklaagde over mijn "vieze" borden??)
L: Ik was dat Maarten, tenzij er ook nog anderen hebben liggen zeuren, maar het ziet er nu proper uit! Dag, L.
En ja, vandaag was dus de beurt aan Nog niet gepubliceerd recept.
Skirt.
Goed schoon halen en kort op de ene en de andere kant bakken in hete boter.
Toch?!
Nou ja.
Kweepeer in partjes langzaam in boter bakken en na even draaien.
Olijfolie, wat sjalot, fors knof, citroenpeper, wat paddoblokje.
Witte wijn..., proef, fors lente-ui (niet teveel groen)...
Slotlap zeer snel om en om in hete boter
En kijk hier!
Skirt bij de familie H.
("Heerlijk, Maarten".)
(Ja Jezus...)
Planning
Vanavond in boter gestoofde kriel, tomatensaus met witte wijn (op het officiële Bolognese blog staat dat dat mag) en die geiten Pecorino (die perfect is en verdomd van Campina... Nou ja, als ie maar goed is, toch?)
Morgen
Gesauteerde gerookt zalm, pasta en ?-groenten.
Overmorgen ei, zoete aardappel (hep ik nog), groenten.
De volgende dag Salardaise!
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Sarladaise (burp...)
(Shit; het ging vandaag helemaal enkel over culi...
Correctie! Muziek!)
Krontjong hier. Asli: origineel, "echt".
Krontjong is Indo-muziek, in Indo taal.
Hoor hier.
En hier, veel Indonesischer soort of hoe zeg je dat.
En hier, bij de maaltijd, zeg maar.