maandag 31 oktober 2011
Eindelijk een filmpje wat scherp is,
Alleen met die nieuwe camera wist ik nog niet precies hoe het functioneert (het stopzetten). Waarom is dat trouwens anders dan bij exact dezelfde camera van een paar jaar geleden, huhh? Zeikerds...
Vanavond dus die Spaghetti alle vongole. Dat wordt Bucatini alle vongole. En de aangekondigde "zeewiersalade" (AH) gaat niet door want die hadden ze wel maar die zag er uit als een al lang afgestorven dodemansduim (Google!) met glibber en alles.
Kocht zeekraal, waarvan (AH) ik ook een kwart (ondanks dat het "goed" was tot een week later) moest weggooien (was bevroren geweest).
"Ja, dan kan u het terugbrengen". Ik wil niks terug moeten brengen.
Markt Luik
Prachtig
Nog even over die spaghetti alle vongole.
Wordt heel dikwijls op Nederlandse receptensites (beati pauperes spiritu), aangeduid als "met mosselen".
En die kwaker Jamie Oliver doet er trouwens tomatensaus bij, ongelofelijk...
Maar goed, Gisteren.
Ovenkriel (Charlotte), Tilsit, oranje paprika
Kriel goed gewassen (want = + schil in de oven), in stukkies, goed droog, ovenschotel, maïsolie, oven.
Nieuwe pan.
Maïsolie, sjalot, knof...
Laurier, komijn (fijngewreven), korianderzaad (vers gemalen)...
Witte wijn, ..., proef.
Hot paprikapoeder, Oxo... Proef.
Doe paprika erbij in stukkies...
> ovenschotel, + Tilstit > Oven (niet te heet).
Enorm lekker, verdomd!
Recept, Jezus...
Meerval uit de oven
Neem dikke filets, was ze en droog ze.
Leg ze op de bodem van een ingevette ovenschaal (dus niet op elkaar), en bestrooi ze licht met witte peper.
Bedek de meerval met flinterdunne plakjes onbehandelde citroen.
Leg tussen en naast de meerval enkele klontjes boter waardoorheen peper en zout gewerkt is.
Strooi flink gesnipperde ui die door gesmolten boter is gehaald over de citroen en zet de schaal met een deksel erop in een hete oven.
Bedruip af en toe.
15 minuten in de hete oven is waarschijnlijk voldoende.
Uitstekend. AH, 7 €. De moeite waard echter.
Luik
O ja, was dat gisteren of vandaag (in Luik zijnd dan dus), dat ze me in een of ander monument vroegen of ik kwam stemmen voor Tunesië...
Gristus, wel de sleuteldag vandaag.
Museum 1: kluisje, kom terug, blijkt er geen nummer aan m'n sleutel te hangen (nummer op sleutel is niet nummer van sleutel...)
Museum 2. Goed kijken of er wel een nummertje aan m'n sleutel hangt. Ja hoor!
Edoch.
Labeltje met nummertje is van sleutel afgevallen...
Vogeltjes op de markt
Maar goed, Zat ergens. Kindermenu: "Balletjes, saus konijn".
Dat zou in Nederland niet zo functioneren, lijkt me.
Dat was trouwens in 'n tent waar ze 14 bieren van het vat hebben en 23 van de fles (ik, die enkel en heel af en toe Gueuze drink of Guinness...)
Maar goed, kreeg trouwens ergens een Claret, zie hieronder.
Uiterst zeldzaam en uiterst lekker in combinatie met iets "tussen vlees en vis" in...
Slaap lekker!
zondag 30 oktober 2011
En vandaag weer wat accenten op:
Luik.
Maar niet alleen dat.
Op de "Foor" (foire), kermis. "Voed onze hippo's!"
Niet erg scherp (zoals veel foto's vandaag), maar goed. Als ik verderaf had gestaan was 't scherp geweest (minder relatieve diepte), maar ja, dan lopen er steeds mensen door 't beeld...
O ja, vanavond in de kroeg, "Leesclub" (vrouwen), eentje het hoogste woord, ontzagwekkende klets uitkramend over Popper ("Hij hoort thuis in het rij'tje Heidegger, Sartre, Nietzsche") en daarna nog grotere onzin over Wittgenstein. Ze had die beter moeten lezen. "Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen."
En verder ben ik geen misogyn.
Markt Luik dus...
Planning
Vanavond, maar dat schreef ik al dacht ik, ovenkriel (Charlotte), Tilsit en oranje paprika.
En morgen, jawel, die spaghetti alle vongole!
Link
Fairtrade hier (alle links hier in een nieuw venster).
En ja hoor, daar zijn we weer. Ergens op Foodlog "boar" met "beer" vertaald, de mislukte kwakers...
Eten Luik
Fricassée
Heel vreemd hoor; heeft niks met "fricassée" te maken, en is ook nog vies ook: gebakken spek met gebakken eieren. Ik bedoel: als avondeten met aardappelen...
Luik
Café's en restaurants hebben hier (en in België?) rookafdelingen, waar het personeel wél in- en uitloopt.
Museum van het Waalse Leven: ach...
Ze hebben er geen Schindlers list maar een Schindlers lift.
Archeoforum: en ongelofelijk grote archeologische site onder een groot plein (waar vroeger een kathedraal). Romeins tot gotisch. Niet aan te raden voor slechtzienden zoals ik. Als je naar 't lage plafond staart struikel je over op- en afstapjes, en omgekeer stoot je je kop.
Musée d'Ansembourg: uiterst fraai patriciërshuis.
Glaasje witte wijn...
Een agente die op straat een sigaret opsteekt, dat zal je bij ons niet veel zien...
Maar goed, BAL, Beaux Arts Liège, schone kunsten Luik.
Zie hieronder (en die Picasso, Blauwe periode, 2 vierkante meter hebben we al gehad).
Erg moeilijk te fotograferen trouwens daar. Veel gespiegel van de belichting. Excuses voor de kwaliteit, maar kijk meer naar de collectie, zeg maar...
Delvaux
Delvaux 2
Chagall
Ensor
Kokoschka
Gauguin
Ferdinand Bol (bien étonné)
Magritte
O ja, en ik mag al verklappen dat het eten van vanavond enorrum lekker was. Wow! Ik had al zo'n gevoel dat dat perfect moest zijn: Tilsit, aardappelen en oranje paprika...
Doei!
zaterdag 29 oktober 2011
Heden Diversen...
Hadden het in de kroeg over cultboeken. Ik zeg De cultboeken van heden, daar zakt je broek toch van af? In de tijd dat ik met cultboeken te maken wilde hebben had je The Tao of physics, Zen and the art of motorcycle maintenance, of Gödel Escher Bach. Kijk, daar begrijpt toch geen 25 jarige hond tegenwoordig nog wat van? Of van de Anathema's van Kousbroek?
Af en toe moet je Appie toch bewieroken. Ik zag op de markt in Groningen gisteren vongole (venusschelpen), maar ja, ik had nog anderhalf uur Huis De Beurs te gaan en een uur lopen - treinen- lopen, dus... Maar zie! AH.
Wel vreemd trouwens dat ze gekookt zijn, maar toch dicht en volgens het etiket toch opengaand bij opbakken en daarbij hunne sapjes afgevende... Die moeten dus snel kort heftig en platgedrukt-tegen-het-openen gekookt zijn.
Opvallend is ook dat er heel wat talen op het etiket staan, maar alleen in het Nederlands staat er dat ze gekookt zijn. Ja, logisch. Van Antwerpen tot Cadiz koopt geen hond gekookte vongole...
Ga er spaghetti alle vongole mee maken, met platte peterselie, ietsje korianderblad en Noilly Prat.
Spaghetti alle vongole was het lievelingsgerecht van Sammy (Samuel) Eilenberg ("Martin, you are not a mathematician; go to the kitchen and make me some more ollybolly", of ook wel "go to town and get me some more herring").
O ja, maar ook iets anders over AH, en net zo goed over andere supers behalve Aldi. Dat merkte ik toen ik gisteren geen tijd had om naar de Aldi te gaan. Slankie kaasplakjes kocht ik toen dus. Gristus wat een droge troep in vergelijking met die Jogging kaas van de Aldi. En ook nog stukken duurder...
O ennuhh, o ja, het vorige weekend was niet alleen autotechnisch dodelijk, ook motortechnisch. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
O, en zie the Physics of Pasta hier.
Dank F2!
O, en de site van L. is klaar. Eindelijk.
Zie hier.
De Stierenvechter van Luik, de Toré, die veel commotie veroorzaakte omdat ie naakt is. Mooi hoor!
Ennuh, o ja! Die culinaire bellenblazer van Trouw die had (ik lees die krant al 2+ jaar) eindelijk, eindelijk, hèhè... iets te melden wat de moeite waard was. Ja, gejat natuurlijk, die tiepe kan nog niet verzinnen hoe je een gehaktbal maakt, maar goed. Wetenswaardig. Papadum kan je weken, en dan vervormen (rolletje maken bv; zelf kwam hij daar niet op) en dan in de magnetron weer hard laten worden. En dan frituren (zo vervolg ik) en vullen of zo.
Ja, of culinaire bellen derin blazen of zo... ("Gerookte wijting!", foto makreel...)
(Dit is lul-1; lul-0 zie boven de afbeelding, en lul-2 komt later)
Etrusken hier (de mannen).
En Etrusken hier (de vrouwen) (lijkt hetzelfde, maar kijk goed).
Ennuhh Etrusken hier.
En o ja! Die andere "Limburgse" kaas uit Luik, Herve merk Vieux Moulin, dat was ook totaal anders dan die kleine van laatst. Je moest echt kracht zetten, uhh, nog méér kracht, om er doorheen te komen, verdomd. Die was nog steviger dan die kleine. Geen "hardheid" is het, maar veleer compactheid.
Ga die Oude Molen trouwens nu proeven.
Wow...
Zag trouwens Master and Commander. Helemaal niet slecht, integendeel, zelfs aanradenswaardig.
Recept
Meerval met avocado
Schroei meerval filets snel dicht in iets hete olijfolie.
Haal uit de pan en bestrooi met zout en peper.
Leg in een ingevette ovenschaal en beleg met plakken avocado, ingewreven met citroen.
Kwast er flink (koks)room over en bak in een minuut of 20 gaar op 225 graden.
Luik
Vrijdagavond. Legbad en flesje Côtes du Rhône...
Zaterdagmorgen.
Grand Curtius museum. Gebouw alswel collectie zeer indrukwekkend.
Egypte, glas (Luik!), wapens (Luik!) en religieuze kunst aan de ene kant, en prehistorie tot en met Art Deco aan de andere kant.
Lunch: garnalenkroketten met heel kleine grijze garnaaltjes. 3 Forsche met perfecte salade, dressing etc. voor € 7,-...
Kijk.
Zo kenne we mekaar weer...
vrijdag 28 oktober 2011
Wat is dit nou weer?
O ja, IndyCar. Dan Wheldon...
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) en hier.
Maar goed, morgen/overmorgen F 1. En daar zie je geen wagens in brand vliegen als ze crashen. In Indianapolis is het min of meer standaard. Dat wordt door het publiek verwacht.
Musée Beaux Arts Liège ("BAL")
Zag dus The Alamo.
Nou ja.
Aardig, onderhoudend, maar geen "duidelijk doel" zeg maar. Het noorden tegen het zuiden. "Goes Alamo, goes Texas".
Meer dan halverwege schiet het nog steeds niet op. Ook enorme flauwekul van iemand die "viool speelt tegen de tegenstander".
Pathetisch en veel strijd.
Nou ja, aan het einde steeg de kwaliteit wat...
Gisteren
Paddo-mix, tofu, mihun, gevogelte-fond.
Week gedroogde shiitake en zo.
Pinda-olie, verse koenjit en gemberwortel, sjalot, knof...
Paddo-stelen...
Gevogelte-fond, en spoel de pot met het weekwater van de paddo's, wat je dus erbij giet.
Zout: hoisin; hot: kung po.
Kleingesneden gedroogde geweekte paddo's erbij.
Verse paddo's erbij...
Mihun (gebroken) erbij en na even tofu.
Overmorgen, want morgen eet ik elders, wordt het Charlotte kriel, ovenschotel met Tilsit en oranje paprika.
Dat is erg lang geleden dat ik Tilsit at. Enorm lekker. Zwitserse stinkkaas.
Uhh, vreemd. In Oost Friesland en die kant van Kiel uit heb je kaas die er exact hetzelfde uit ziet, maar totaal anders smaakt. Niks stinkkaas, meer Gouda zeg maar. Maar wel fijn van smaak.
Tilsit
At net nog wat van die Bressaola. Tsjong wat is dat lekker. Fijner dan Bündnerfleisch (maar dat is wel meer "gehangen", faisandé van smaak) en fijner dan Cecina (maar daar heb je weer veel meer variëteit).
Maar ja, € 50/kilo...
Kocht voor het eerst in jaaaaren een klassieke CD. Ja, kijk, ik heb vijf meter staan en luister eigenlijk enkel Radio Classique...
Daar moet dus verandering in komen.
Kocht Haydn symphonie 100, de Militaire. Op een CD waar ook ander mooi spul van Papa op staat. De Klok bv., en De Keizer (Deutschland über alles).
BAL, twee vierkante meter Picasso Blauwe Periode, moeilijk te fotograferen, De Familie
Informeerde op de markt naar kalfsnier (want ik wil die Luikse, verhaal komt nog, met jeneversaus maken), dat was geen probleem. Informeerde ook naar een dikke ("één-bots") kalfskotelet, want ik wil een keer Cotelette Suisse maken.
Dat is iets als Cordon bleu, maar dan dus met een kalfskotelet. Met Zwitserse (nooit Franse!) Emmentaler erin en rauwe ham.
Uhh, eet nooit Cordon bleu van varkensvlees, en o ja, ik zag het ooit op een menu staan als Gordon Blue...
O ja, kreeg bij die CD dat klassieke-muziek-blad en daarin een mooi verhaal over de Jussen brothers. Zie bv. hier.
Ongelofelijk, fantastisch, touching, aangrijpend, geen woorden voor, wow...
O ja, vrijdag, gedicht.
Misschien is het ook wel dit, zeg je,
terwijl we kijken naar onze kleren
in het gras, hoe ze daar liggen,
de jouwe en de mijne.
Dat kan natuurlijk enkel en alleen Rutger Kopland zijn.
R. van den Hoofdakker.
"Weemoed is geen depressie.
Depressie is een gebrek aan weemoed."
donderdag 27 oktober 2011
Vond nog een mooie link
over die casarecce pasta van gisteren: hier (alle links hier in een nieuw venster).
Casarecce hebben een relatief groot oppervlak, langwerpig en met een S-doorsnede, en zijn dus bij voorbaat geschikt voor bij dunne sauzen.
Planning
Vanavond gevogeltefonds, tofu, paddo-mix, wat mihun erdoor en wat croutons erover. Waw.
Morgen "kaas" van de markt met aardappelen van de markt en groente idem.
Overmorgen roti met 'n saus van room, gerookte haring en ?groenten.
Markt Luik: een kist vol voor een paar Euro. En zie de foto: perfecte kwaliteit...
Nog niet gepubliceerd recept
Konijn op z'n Luiks
Laat grove stukken ui langzaam stoven in boter.
Bak als de ui mooi zacht is stukken konijn in een andere pan in half olijfolie half boter bruin.
Doe er de uien en bloem bij.
Even roeren, hete bouillon erbij, peper en zout.
Laat even sudderen en proef. Breng op smaak met perenstroop.
Als het konijn gaar begint te worden er op vier personen een hand rozijnen aan toevoegen.
En als het van het bot begint af te vallen is het gaar.
Serveer met friet. En de groenten, die at u al vooraf...
Gisteren dus varkenshart met soepgroenten en casarecce (zie gisteren dus, daar hadden we het al over).
Maïsolie, sjalot, knof, peterselie (platte, ja?!), soepgroenten (geen "boerensoepgroenten" als daar, AH, paprika door zit).
Laurier, versgemalen korianderzaad, sudderen.
Heet water, wegkoken.
Wat medium en wat droge sherry...
Pasta koken.
Stukkies hart kort sauteren in boter (ook klassiek is stoven à l'orange).
Pasta door de groenten etc.
Had vanmorgen in ene zin om hard te lachen, keek dus op het kookblog van NRC Next, woehahahahahahaha!!!! Takjes garam masala woehahahahahahahaha!!!!!!!
Luik
Heenreis
Treinen tot Maastricht weer een ramp. Vertraagd, enorme omleiding, panne... Deed m'n beklag bij 'n sjiek tiepe, bleek die in de directie van de NS te zitten.
Vlak onder Sittard een zeer fraai modern gebouw, dat zie je niet vaak hier. Google op Sabic + Sittard en klik dan op Afbeeldingen.
Station Luik, altijd weer zeer fraai. Zie gisteren.
Prima wijn tegenover het station, 2,50, en zeker geen goedkope tent en van dat mooie sjieke knabbelspul erbij.
"Duur" hotel, modern, sjiek, legbad, 75,-. "Septante-cinq" in plaats van soixante-quinze. En ze zeggen ook huitante en nonante in plaats van quatre-vingt en quatre-vingt-dix.
Avondeten zie gisteren, die ballen.
Luik
Aankomstdag 2
Sloeg namelijk wat over.
Taxi naar centrum.
"Meneer, dat gaat duur worden" ivm spitsuur en diverse boulevards afgesloten. Meer dan een half uur taxi, 13 Eu.
Liep rond. 'n Restaurant had varkenspoot-kroketten. Wilde ik proeven, vergeten...
Zag mispels in een winkel. 6 Eu kilo, wel erg duur.
At garnalenkroketten, minuscule grijze garnaaltjes, perfecte smaak.
O ja! Luik, de stad van Simenon.
En van César Franck en Eugène Isaye.
Ennuh, van Zénobe Gramme, die u niet kent maar die wel een revolutie heeft veroorzaakt met zijn uitvinding van de dynamo...
Viel in de boter trouwens: deze dagen is er de "Foor", de grote kermis.
Zag ergens "Tagliatelle met scampi en rookspekjes". Om te onthouden.
Ik had vóór dat avondeten van die bouletten haast nog een voorgerecht genomen, gelukkig niet, maar iets wat ik enkele keren terug zag en waar ik me geen enkel idee bij kan vormen. Perzik met tonijn. Nou jullie weer.
O ja, eten in Luik duurt altijd, na bestelling, enige tijd. Uitstekend. Vers gemaakt, en zo smaakt het altijd ook! Ennuhh, je vindt er een laurierblad in...
De zondagmarkt, "La Batte".
woensdag 26 oktober 2011
Heb ik godverdegodver
voor de derde keer iets verkeerds ontdooit als ik lamstong wilde ontdooien. Varkenstong, lamshart, varkenshart...
Nou ja. Vanavond varkenshart. Niet klassiek à l'orange maar kort gesauteerd, naast een soepgroenten - pasta mix.
Die pasta, dat wordt er een van uit Luik, zie hierboven, Casarecce. In doorsnee zijn het S'jes. Een van die min of meer opgerolde pasta's, veelal uit Sardinië, Sicilië of het vasteland die kant uit, maar, dat wilde ik eigenlijk zeggen, een van die mij favoriete pasta's. Filei bijvoorbeeld. Langkokend, dat wel. 10 tot 14 minuten. En dat soort pasta moet je heel regelmatig roeren, want ze plakken heel snel vast aan de bodem.
Kocht ook Busiate siciliane. Zie hieronder. Mooi, toch!
Eerst even een partijtje links.
Die Saddam, uhh, Kadaffi link (de waarschuwing ervóór hep ik weggeknipt): hier (alle links hier in een nieuw venster). Hij heeft tienduizenden mensen laten martelen, zijn verdiende lot dus.
En, o ja!, die duizendste zakkenrollervangst hier. Ff reclame overslaan...
Gele kool hier.
Donald in Mathmagicland hier.
Luik nu weer. Die trappen en het jaarlijkse lichtfestival daar, wat ik op 10 dagen na miste hier. Zie die trappen van Bueren hieronder.
Had het laatst over die -eventuele nog?- tapenade van de Wereldwinkel. Nou die hadden ze nog. Van die rode kleine bolle paprika'tjes die dikwijls gevuld met witte kaas verkocht worden (meestal niet te vreten). Maar goed, tapenade daarvan en zonder kaas dan dus. Nou, super lekker, verdomd, super lekker. Afrikaans trouwens.
Recept
Mayonaise
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Doe twee eierdooiers in een kom en klop daar met een garde (of mixer) ietsje olijfolie goed doorheen.
Ga zo verder, scheutje voor scheutje, tot het mengsel wat dikker begint te worden; vanaf dat moment kan steeds iets meer olie toegevoegd worden.
Blijf olie toevoegen en stevig kloppen tot de mayonaise mooi dik is.
Breng op smaak met iets zout, en eventueel met citroensap en/of mosterd.
Luik is de stad van Simenon...
Maar goed, eten in Luik.
Op de eerste plaats heb je er natuurlijk typisch Belgisch spul. Garnalenkroketen, tomates crevettes (tomaat garnaal gevuld)(uhh, garnalen hier altijd grijze Noordzee!), kaaskroketten, maar je hebt ook lokale varianten zoals kaaskroketten van Abdij-kaas (Chimay of zo).
Ik at die tomates crevettes maar dat was geen succes. Veel te grote, te weinig rijpe tomaten met veel te veel toeters en bellen erom heen.
Uhh, het meest bekende is Luikse bouletten, gehaktballen in saus van donkere Leffe en met rozijnen. En met friet dan dus natuurlijk.
Zie hier maar het bier ontbreekt in het recept, en het vlees moet HOH. Er kan ook ietsje Luikse stroop, perenstroop (2/3 peer 2/3 appel) door. Zie ook het konijnrecept van morgen.
O ja, krant, ETA houdt op met geweld. Sinds 1968. Ja, dat klopt. Toen was ik in Irun, toen als eerste Méliton Manzanas werd vermoord. De avond ervoor was ik nog bij hem op bezoek. Niet dat het zo'n aardige man was, nee hoor, hij martelde.
Zie hier.
En hier.
Ja, ik kwam al in Spanje eerder dan 1968, 1965 of zo, toen ik 18 was. Franco tijd. Oppassen geblazen...
Hieronder het fantastische Calatrava station (maar het heeft "geen ruimte") van Liège. Doei!
O ja, sauteerde dat varkenshart. Verdomd, het was bijna net zo "van het bord af springend" van lichtheid en krokantheid als die kalfsnier met jeneversaus die ik in Luik at en waarover later meer.
Oef!
Poef!
dinsdag 25 oktober 2011
Nou, ben weer terug hoor...
Kocht gisteren onder andere ham uit de Savoie. Proefde vandaag. Werkelijk enorm lekker, uit de super of niet. Enorm vlezig...
Sneed ook het zondag op de markt gevonden "ambachtelijke" kaasje uit de "Hoge Ardennen" aan, Ovifat. Ovifat is een plaatsje; geen verdere info over de kaas. Alhoewel, als je op fromage + ovifat zoekt, dan krijg je Herve [uitspr. Erf], = Belgische Limburger, als resultaten.
Zo te ruiken (mensen in de trein!) en te zien is het een soort Limburgertje, maar een stuk kleiner.
Proefde.
Steviger, en een gecompliceerdere (maar zich fraai ontvouwende) smaak.
Vanavond het bekende laat-thuis-verhaal, beanz in tomatensaus, maar dus wel + gember, knof, lombok, sjalot...
Alhoewel, lombok, ik ga er van die -nooit eerder gebruikte- rode "peper"bolletjes door doen.
Recept
Mastellen, over België gesproken
200 gram zelfrijzende bloem, 10 gram suiker, 40 gram bruine suiker, 10 cl melk, snuifje zout, 20 gram boter, 1 eigeel, 1 theelepel kaneel (echte kaneel, vers gebrokkeld, met de vingers!, van echte kaneelstokjes, die bestaan uit erg dunne laagjes, in tegenstelling tot nep kaneel: keihard krom stuk hout).
Zet de melk even op het vuur tot hij lauw is. Meng dan alle ingrediënten en kneed tot je een stevige deeg krijgt.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 10 minuutjes rusten.
Vorm 10 bolletjes deeg en doe deze op een ovenplaat. Verwarm de oven voor op 220°C en plaats de mastellen er 7 à 9 minuten in.
Laat tot slot de mastellen afkoelen.
Luik
En nu ga ik koken en naar me nes...
O wacht. Op Radio Classique was er een tiepe die een "muzikaal drama" had geschreven op dat fantastische toneelstuk La Reine Morte, de dode koningin, van Montherlant.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster), en hier (dorpstoneel?), en hier.
donderdag 20 oktober 2011
Kijk, morgenvroeg ga ik weg,
dus ik hep het druk dus dit wordt niet zo'n lang verhaal... Enkel wat notities.
Alba amicorum hier (alle links hier in een nieuw venster).
Zag Le ruban blanc, het witte lint.
Voor een Franse film is het protestants gezang vreemd. Is dit niet een Duitse film (Das weisse Band) die verfranst is?
Nou ja, niet slecht, nee hoor.
Zag ook Entre les murs.
Ja, wat een gezeik om zo'n troep kinderen les te moeten geven. Kristus wat 'n tuig...
Zag ook de eerste helft van The Alamo.
Begint erg traag, suddersudder...
Maar kijk, het kompt los. Het wordt niet té interessant, maar alla...
Bowie knive; zoek ik al jaren naar...
The Alamo
The Alamo, dat ging ook over Davy Crockett.
Maar was dat zo'n jochie?
O ja!
Die octopus van gisteren, helemaal klaar, daar had ik nog geen foto van.
Nou, hierbij.
Vandaag. Rijstvellen (Vietnamese loempia's), ei, prei.
Kook eieren hard.
Prei heel klein snijden. Spoelen, lekken.
Pindaolie, verse koenjit, gemberwortel, sjalot, lombok, die prei...
Wat fijngewreven komijnzaad, idem geel mosterdzaad, idem korianderzaad.
Iets medium en iets droge sherry.
Gehakte ei erdoor, proef.
Flink wat garlic pickles erdoor.
Heet water, rijstvellen erdoor, maak loempia'tjes.
Bak...