woensdag 17 november 2010
Correctie
Zie die prinses gisteren, en die oogoperatie. Dat was natuurlijk niet Margharita of hoe schrijf je dat, maar Cristina, ex Marijke. Dus. Maar ach, de royalisten onder u wisten dat al natuurlijk, en de revolutionairen, uhh republikeinen, die maakt het geen ruk uit.
Bergerac rosé.
Geen idee.
Kommentaar komt morgen of zo.
Vandaag 6e? 7e? 8e? PVVer in opspraak, maar laat maar, dit wordt saai.
Recept
Gevulde konijnerug
Kook een stuk of 10 gepelde knoflooktenen een kwartier in gezouten water (doe ze in het kokende water).
Giet af en laat een kwartier in het vergiet, boven het kookwater.
Week wat witbrood in melk.
Pers knoflook.
Knijp het brood uit en maak er met de knoflook, heel kleine blokjes rookspek, gehakt konijnevlees, eiwit en zout en peper een farce van.
Snijd ontbeende en ontvliesde konijneruggen in de lengte open en vul met de farce. Bind op.
Braad rondom bruin in olijfolie.
Kruid met zout en peper.
Giet runderbouillon in de pan, breng aan de kook en roer de aanbaksels los.
Giet droge witte wijn in de pan en kruid met peper, zout en rozemarijn.
Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan een uurtje op laag vuur stoven, regelmatig draaiend en bedruipend.
Serveer met een salade, aangemaakt met een vinaigrette waarin knoflook.
Variant uit Waregem
Maak de farce met kipfilet, konijne-nier, eiwit en room.
Haal de ruggen vóór het bakken door bloem, gemengd met sesamzaad.
Serveer met een saus gemaakt van het ingekookte stoofvocht, waardoor boter geklopt is en Sechuan-peper (steeltjes verwijderen!).
Zag, herzag Matilda. Een film die je jaarlijks moet herzien, om het half jaar afgewisseld met Het Paard van Sinterklaas.
Was in het Martini ziekenhuis (mooi!) bij de oogarts. Staar, maar niet dringend te opereren. Kwam als steeds (schouders) langs, noteerde eindelijk de naam, die ongelofelijk mooie Amsterdamse School-school, de Vensterschool. Heb nu dus de naam en kan nu dus Googlen.
Wow toch!
Afgezien van die skybox dan.
Links
Tassen van Alex Schrijvers hier (alle links hier in een nieuw venster), as je ze ken vinde tenminste.
Brigitte Gmachreich hier, althans ergens dan.
Karasik hier.
De Mannen van Helene hier.
En zo ist wel genoeg cultuur. (Search the blog trouwens op Helleentje...)
Zat trouwens vandaag te denken hoe vreselijk het moet zijn als je musicus bent en met je orkest wat van Arbo Paard of Peter EutFeut of dat soort lui moet instuderen...
Kwam daarop na het horen van een mis van Poulenc. Jezus wat een flauwekul-muziek. Kwaakkwaak!
Recept
Bebotok, gevulde koolbladeren
Bladeren van witte of groene kool afbreken (zo goed mogelijk heel laten; snijd eerst het kontje van de kool), en die bladeren kort in kokend water met zout leggen, een voor een, dat water ook erover scheppen, en laten uitlekken. Ze moeten slap zijn.
Gehakt aanmaken met kerrie djawa, zout en geraspte cocos.
Met die bladeren daarvan pakketjes maken, die rondom aanbraden, en dan op laag vuur met wat bouillon en een scheut ketjap gaarstoven.
Serveren met rijst.
Op Lombok maken ze het met geitevlees, en dat heet dan ook Bèhh-buttok.
Duitse variant: met rode kool en met komijn en/of koriander door de vulling.