vrijdag 10 september 2010
Op de eerste plaats
is er al dagen gekloot met Blogger ("Service unavailable"), dus als er vandaag wat fout gaat, dan weet je waar het aan ligt.
Ennuh, Jezus, wat een suffe onderwerpen in Foodlog (alle links hier in een nieuw venster) de laatste vier, vijf dagen... Tsjonge. Mars bars, Meneer de Boer, Kauwgum toekomst, Taarten gooien, Marketing tuinbouwsector, de houdbaarheid van drinkyoghurt, de houdbaarheid van AH koffiemelk, Commerciële vis is altijd duurzaam, Na de nodige aandacht in de bladen, dachten we momentum te krijgen door de presentatie van ons idee aan de ‘logo’ -commissie van het Platform Verduurzaming Voedsel. In een werkelijk zeer korte presentatie moesten we kond doen van ons idee. Ook waren er aanbieders van andere logo-ideeën. Wij vonden ons idee natuurlijk het beste, omdat het uitgaat van een consument die zelf op zoek gaat. We geloven nl. niet in voorgekauwde logo’s waarachter zich op termijn altijd weer vreemde belangen ophopen, ik bedoel: dan val je toch in slaap?!
Niet!?
Toch?!
Niet dan!?
Bestelde de vroegst leverbare jaargang van De Gids.
Niet erg leesbaar, wel erg interessant. Enkel en alleen boekbesprekingen. Daardoor niet echt leesbaar, maar interessant om wat besproken wordt.
Almanak voor het Schoone en Goede
Antihomoeöpatisch [geen schrijffout] nieskruid
Het Ongeluk des Rijken en Geluk des Armen
Mijn Negenjarig Verblijf te Konstantimopel
Verhandeling over het Rundvee
(Ook dingen als) Chrestomathia Arabica en Philosophiae Arabum
De Roode Zeerover
Drietal verhalen op Godsdienst en Deugd gegrond
Facsimiles van Handschriften van beroemde Mannen.
En dat is A tot halverwege G, jaargang 1837.
Een waarlijk Pak van Sjaalman
Tirade, Ter Braak nummer, 1974
Ja, we moeten maar ff een beetje highbrow hier. Ik bedoel, gewone mensen die kan je overal tegenkomen. Ik bedoel, de Telegraaf is de grootste krant van Nederland. Dat soort dingen.
Uhh, o ja! Telegraaf! De Wina Born prijs! Zjeezus! Wow!
Hier.
Site Felix Wilbrink (best aardig) hier. Er schijnen "interessante filmpjes" op te staan maar die kan ik ff niet vinden.
Wie kent die trouwens nog, Wina Born? Dan moet je dik in je pensioen lopen.
Recept
Foie gras op toast
Maak toast en houd warm.
Bak de foie gras in boter, haal uit de pan en houd warm.
Giet het meeste vet uit de pan, stook de pan heet en giet er, van het vuur af, een flinke scheut Frontignac in of een dergelijk soort wijn.
Laat er op middelhoog vuur gepelde druiven in warmen, beleg de toast met de foie gras, leg er de druiven op en giet er de wijn over.
(Vego's: morgen eet ik tempeh! Verdomd! Ff volhouden!-)
Vrijdags een stuk gedicht.
Onder de Appelboom. Kopland.
Ik kwam thuis, het was
een uur of acht en zeldzaam
zacht voor de tijd van het jaar.
de tuinbank stond klaar
onder de appelboom.
ik ging zitten en ik zat
te kijken hoe de buurman
in zijn tuin nog aan het spitten
was, de nacht kwam uit de aarde
een blauwer wordend licht hing
in de appelboom
toen werd het langzaam weer te mooi
om waar te zijn, de dingen
van de dag verdwenen voor de geur
van hooi, er lag weer speelgoed
in het gras en verweg in het huis
lachten de kinderen in het bad
tot waar ik zat, tot
onder de appelboom
en later hoorde ik vleugels
van ganzen in de hemel
hoorde ik hoe stil en leeg
het aan het worden was
gelukkig kwam er iemand naast mij
zitten, om precies te zijn jij
was het die naast mij kwam
onder de appelboom, zeldzaam
zacht en dichtbij
voor onze leeftijd.
Ring, manneke van een jaar of zeven, of ik een Jantje Beton lot wilde kopen. Ja hoor. Heb je wisselgeld? Ja hoor! Uhh, zoek zoek, of nee, toch niet.
Hier, ongeveer halverwege, maar je ziet het niet goed, gelukkig, steekt een vrouw d'r kop naar buiten tussen de tralies en die kop wordt dan meteen door een stier, ja, wat? Zie de slow motion er na.
Hier wordt die vrouw met doeken bedekt, dood dus, maar ja, die stier komt terug. Klats!
Vandaag, vrijdag, altijd ook een "nog niet bewerkt recept". Bewerkt, nu, dan dus.
Kip Karnemelk. Oorspronkelijk van Janneke, NRC Next, maar fors bewerkt. Amerikaans.
10 stuks kip-drumsticks
1 liter karnemelk
Tabasco, Worcestershire
Bloem
Arachideolie
Doe de karnemelk in een grote kom met de Tabasco en Worcestershire, en met iets zout en flink peper.
Leg de kip er in; de stukken moeten helemaal onder staan.
Laat een uur of 6 marineren op een koele plek (niet in de koeling!).
Neem de kip een half uur voor het bakken uit de marinade en laat goed uitlekken. Dep droog.
Verwarm de olie in een diepe pan tot 180°.
Meng flink bloem met zout en peper en haal er een deel van de kip doorheen. Schud overtollig bloem er af.
Bak de stukken kip in de olie, regelmatig kerend.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier, en hou ze warm terwijl je de rest frituurt.
Wat is er aan de hand trouwens op dat NRCNext blog? Hier. Janneke verdwenen? Zeur Steketee met recepten waarvan je door hebt dat hij het net niet echt weet er voor in de plaats?.
Potasas
("Potasas?" -"Ja, dat komt nog. Etymologische ontdekking!")