donderdag 27 mei 2010
Gisteren, vandaag en morgen. Voor de variatie.
Eerst maar even die bakbanaan van gisteren, met in kippenbouillon gestoofde soepgroenten (zie enkele dagen terug) en garnalen.
Schijfjes bakbanaan frituren.
Pinda-olie, ui, knof, gemberwortel, pepertje.
Vocht (kippenbouillon) van die soepgroenten erbij, wat stoven, proef.
Groenten zelf er in, stukjes bakbanaan, garnalen (gewone roze, en kort; moeten knapperig blijven).
Jamjam...
Gisteren Schindlers List, mooi.
Vandaag erg weinig tijd. Morgen uiterst drukke dag in Groningen, die nog helemaal moet worden voorbereid. En moet koken ook nog. Pasta, mooie tomatensaus met rode wijn en zwarte olijven en ansjovis als zout, geraspte oude kaas.
Recept
Bitterkoekjespudding. Kijk.
Snijd 100 gram bitterkoekjes in stukken, doe ze in een kom en giet er 50 cc zoete witte wijn over.
Schep er 60 gram abrikozenjam door (snijd eventuele stukken abrikoos klein).
Schep regelmatig om.
Week 5 blaadjes gelatine volgens de aanwijzingen.
Pers een sinaasappel uit en doe het sap in een kommetje.
Rasp de schil van een onbespoten sinaasappel tot aan het wit, en laat het raspsel steeds direct in het sap vallen; schep regelmatig om.
Voeg nog een halve geperste sinaasappel toe en roer om.
Maak het mengsel warm maar laat het niet koken.
Roer er de gelatine door volgens de aanwijzingen.
Laat het mengsel afkoelen maar niet geheel stollen.
Roer 500 gram kwark door de bitterkoekjes, samen met het sap en de rasp.
Sla 120 cc room stijf met wat suiker en spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel.
Wrijf een vorm in met wat boter en giet er het mengsel in.
Laat in de koeling opstijven, ongeveer een halve dag.
Houd de vorm in heet water en stort de inhoud op een schotel.
Garneer met fruit en/of slagroom en/of verkruimelde bitterkoekjes.
Huygens op Titan. Maar over die Huygens wou ik het niet hebben. Wel over deze hier (alle links hier in een nieuw venster). Excuses voor het gekwak.
Ook hier nog wat.