woensdag 14 oktober 2009
14-10, nog geen idee
Peesontsteking, hele nacht wakker, herlas The queen and I van Sue Townsend. Heel erg leuk. De koningin at Scottish eggs. Geen idee.
A! OEuf perdu, verloren ei! Hier (alle links hier in nieuw venster).
Tofu met witte kool van gisteren. En van vandaag want ik maakte veel te veel.
Marineer tofuplakken in wat rijstazijn of medium sherry, wat gembersiroop, geperste knoflook, wat citroensap, ketjap manis en sambal. Regelmatig draaien en/of overgieten.
Pindaolie, ui, wat prei, knof.
Stukjes kool erbij, komijn.
Rijst kort meebakken.
Groentenbouillon en witte wijn erbij en de rijst gaarkoken. Tofu, blokjes nu, erin opwarmen, die gepekelde ringetjes jalapeño erbij, klaar.
Allerhande lees ik nooit. Dat soortgelijke blaadje van Super de Boer evenmin. Maar dat laatste keek ik toevallig in en ik moet zeggen, leuk klinkende recepten. Romige peterseliesoep met paddestoelen, Gestoofde kruidige kip met aubergine en dadels, gevulde pompoen met yoghurtsaus, dat soort namen.
Kan bijna niet lopen dus ik maak nog wel wat vandaag. Eerst maar eens een linkpagina.
Durian
Recept
Spareribs, koreaans, pul / bul gogi
Maak in een grote kom een mengsel van geplette knoflook, geroosterd sesamzaad, fijngesneden lente-ui, wat suiker en zwarte peper.
Maak het vloeibaar met een scheut sesamolie en idem japanse sojasaus.
Werk er eventueel wat citroensap door; wel lekker, niet koreaans.
Haal de spareribs erdoor, dek af en laat een uur of twee op kamertemperatuur staan.
Roer af en toe om.
Leg op de barbecue en bak gaar, af en toe met de marinade bedruipend.
Bul gogi kan ook worden gemaakt van stukjes hamlappen, en dan in de pan worden gebakken.
Idem van stukjes biefstuk of kip, maar dan heet het anders. Geen idee hoe.
10 koppen, C. Lette ivm. je opmerking op de ogen. Vond een schele...