zaterdag 27 juni 2009
25-06
Vanmorgen brood met kastanjemeel en vijgen en met sesam en zo op de korst. Prima. Dat kastanjemeelbrood van AH vind ik niet te eten, hier zit veel minder kastanje in. En maar 10% vijg-stukjes, wat net niet overheersend is.
Stuk van het Palais Gallien, het Gallische Paleis, in feite een 3e eeuws amfitheater, 15.000 plaatsen.
Ik loop het blok rond om het van de andere kant te kunnen zien, aan de uitrusting te zien verwacht men daar geen mensen, maar wat zie ik in een straat daar vlakbij? Nog een stuk!
Marineerde gisteren de kip voor de Yasa, Senegal, search the blog.
Een poot = 4 citroensappen of beter nog limoen. En flink Dyon mosterd en versgemalen zwarte peper. 24 uur, koele plek, regelmatig draaien.
Hermitage, weeshuis, search the blog, namen voor 12 overblijvende kinderen en drie oppassers 15 croissants op zaterdag en 15 gebakjes op zondag.
Nieuwe directie. “Ze staan met drie man in de keuken, dat gebak kunnen ze dus zelf wel maken”. Groot gelijk, dat konden we alleen maar toegeven.
Recept
Rijstsoep, Boeboer
Wordt in Indonesië als ontbijt gegeten
Kook dikke pap van gebroken rijst met wat zout, en breng die op smaak met wat ketjap manis en wat sambal.
Als er nog zout bij moet gebruik dan ketjap asin.
Roer een rauw ei per persoon door de hete pap (Boeboer Telor).
(Boeboer Ayam: stukjes gebakken kip erdoor.).
Boeboer ketan: idem van zwarte rijst, ketan-rijst.
Kook met een pandan-blad, cocosmelk en wat goela djawa.
Rest Yasa.
Kip uitlekken, marinade bewaren.
Grote dikke uienringen (= groente) kort door hete boter draaien.
Marinade erbij, aan de kook, een uur zachtjes met deksel stoven, om het zuur uit de marinade te koken.
Poot droogdeppen, grillen, na dat uur in de saus en gaarkoken.
Stukjes groene olijf erbij en serveren met iets plakkerige rijst want je eet het met je handen.