dinsdag 14 april 2009
13-04
Baskische oestersoep, zie enkele dagen geleden, niet gemaakt, vergeten, volgende week.
En ook geen bali telor want de eieren lagen nog beneden en het alarm had ik al aangezet.
En waw, het winkeltje in het dorp is dicht, wordt overigens wel overgenomen, maar goed, gisteren stond er een bord voor de deur met daarop “Slechte betalers: meneer Zus, 40 Eu., mevrouw Zo 44" etc.
Gisteren
konijn, bier, rattes (die kleine aardappeltjes), gedroogde pruimen, sla, vinaigrette.
Wel de pruimen.
Kook rattes.
Foie vet, konijn rondom bruinen, uit.
Sjalot, peterselie, selderijblad.
Bier, geconcentreerde groentebouillon, vinha d’alhos (search the blog), ietsje kruidnagel, ietsje foelie.
Inkoken, proeven.
Laag vuur, gewelde pruimen erbij, als warm vlees erbij, even warmen, draaien, even warmen, rattes erbij, laag vuur, deksel tot alles goed warm.
Plus sla en vinaigrette.
Inkopen. Rare tomaat.
Recept
Misticanza, opgebakken groenten; Italië
Kook groenten bijna gaar in water met zout (spinazie, snijbiet, broccoli, gele bloemkool, andijvie enzovoorts).
Giet af en spoel koud; laat goed uitlekken.
Bak in olijfolie pijnboompitten bruin en haal uit de pan.
Bak ui, knoflook en rode peper in de pan; bak dan de groenten erin op.
Laar iets afkoelen en serveer op boerenbrood, met olijfolie, citroen en molens met zeezout en zwarte peper, en bestrooid met de pijnboompitten.
Vanavond dan dus die bali telor met een mooie rosé.
Zag gisterenavond Das Boot...
En kreeg een zwaantje voor na het eten vanavond.