zaterdag 3 januari 2009
24-12
Nu ik dit schrijf drink ik een champagne die erg goedkoop schijnt te zijn en dan ook in neutrale dozen verpakt zit. Frédéric Gallois à Colombé-la-Fosse.
“Wat zalmen ervan zeggen”. Op de kurk staat Ganau... Smaak zwak maar redelijk, beetje type Laurent Perrier (terroir geur), beetje richting goede cider. Een prettig drankje maar niet voor 11 Eu, wat het bleek te kosten.
Octopus met chorizo gemaakt voor het personeel.
Octopus in stukken snijden, dikke, middeldikke en dunne stukken apart houden.
Alles drie keer blancheren in gezouten water. Aanbakken in olijfolie; eerst de dikke stukken erin etc. Uit de pan. Schijfjes pikante chorizo bakken, uit de pan.
Mooie tomatensaus maken met rode wijn, octopus erin gaar stoven. Op het laatst de chorizo erbij.
Serveren met rijst.
Eet ik vanavond met een ook al weer cadeau gekregen Margaux Ch. De Bourgade 2006. Ch. De B;: weinig publiciteit, een grote vaste klant in Parijs.
PJ: ses jours (ne) sont (pas) en danger, hij is (niet) in levensgevaar.
Begint hier steeds meer in de mode te raken: kapoen van eend. Van woerd dan dus.
Tordu, opgedraaid
Nogmaals die Sauerkirschen vs. Schattenmorellen.
Ik had dus Sauerkirschen, Nederlands? Maar morellen hebben ze hier ook. Guin of zoiets (Spaans guinda!). Groeit hier ook in de schaduw en is bitter.