vrijdag 26 september 2008
Diny
Wil je in ieder geval mijn dank overbrengen aan Marieke? Zij heeft ooit op Jannekes weblog restaurant Chartier in Parijs aangeprezen. Wat een belevenis... Geweldig eten voor weinig geld. De paar toeristen die er toch ook komen kunnen gelukkig nooit de sfeer bepalen met al die Fransen die daar komen lunchen en dineren.
Voorgerechten vanaf 1.60 euro. [Huhh?? Adres!]
Een prachtig 19e-eeuws gebouw en de efficiëntie van een fabriek. Geen fratsen, maar fantastisch eten (andouillettes, rillettes, saumon voor mij, choucroute....) in een onnavolgbare sfeer.
Andouilettes à la Lyonnaise
Recept andouillettes hier (alle links in nieuw venster).
Rillettes van gans:
Rillettes is een van die gerechten die over-gepopulariseerd zijn, net als Carpaccio. Carpaccio van inktvis, rilettes van zalm... Rilettes, dat is eend of gans, en desnoods voor de poor man varken.
Recept hier.
Ennuh, Marieke, uw zuurkool, en S., je foto's, komen morgen en overmorgen. Formule 1...