woensdag 24 september 2008
Alternatieve recepten niet-mosseleters
vergat ik helmaal. Mossel-overgevoeligen.
Uhh, L. at stiekem een zure mossel, twee uur lang Beuwark! 's avonds, ach gut.
T. idem, maar met hem heb ik weinig meelij. "Ik at wel eens betere lamskop".
Maar goed.
Ipv zure mosselen (bij L's borrelhapje) wilde ik zure leverworst serveren.
Niet te krijgen. In stukken geknipte zure haring-ruggetjes dus.
Alternatief gebakken mosselen: in boter gesauteerde blokjes gerookte zalm. Was heerlijk. Zeiden ze. Recept ergens op het blog.
Uhh, recept elders nergens te vinden. Uitgevonden door een vriend van me die totaal niet kan koken.
Wat er het meeste op lijkt is dit (alle links in nieuw venster en deze laadt erg langzaam) maar als je die vrouw hebt gezien, om nog maar niet te spreken over die lijk-kleur van die zalm, dan hoef je niet meer.
Dit komt in de buurt:
maar ziet er onappetijtelijk uit en is trouwens bedoeld voor een omelet (hoe??).
Alternatief Vichissoise: niks natuurlijk.
Alternatief gekookte mosselen: zie vorige bericht, zalm gepocheerd in dille - witte wijn - visbouillon - roomsaus. Recept ergens op het blog.
Alternatief kwetsen-struif: ook weer niks natuurlijk.
Uhh, gekookte mosselen en die zalm-saus: met verse laurier.