maandag 4 augustus 2008
Nog even over dat herderen
Een jaar of tien geleden werkte ik als schaapherder in de Pyreneeën en zo kwam ik op het jaarlijkse schaapherderfeest in Huesca.
Dit was het menu van de dag, de titels van de afdelingen letterlijk vertaald.
06.00: Klein ontbijt (koffie, brood, ham en kaas)
08.00: Groot ontbijt (broodsoep; linzen met verse worst en koteletten)
het e10.00: De slok van tien uur (gebakken lamslever en -hart, bloedpudding, brood)
12.00: Maaltijd (soep met vermicelli; frechura [baksel van brood, bloed, eieren, kaneel en peper])
14.00: Slok van twee uur (kaas, brood en sopavin [oud brood in wijn])
16.00: Middageten (gebraden vlees, salade, brood)
18.00: De slok van de muilezel (worst, brood en "extra wijn")
20.00: Avondeten (soep; groenten met aardappelen; menudo [poten, kop, pens])
Burp...
En OnTopic ook nog!
De persoon waarvan spake is in het bericht hieronder vroeg me wat ik wist van het effect van begrazing op het milieu.
Niet vervelend bedoeld, maar zie hierboven...