maandag 16 juni 2008

M., gisteren


Lamskroon, saffraanrijst en ratatouille
In de rijst zit de saffraan (met een beetje koriander en citroensap, niet teveel, in het kookvocht).
Het groententorentje is ratatouille (klein gesneden; dan verliest het wel veel sap, maar ik doe, als het bijna is afgekoeld, het in een schone theedoek en wring het uit; het sap spaar ik voor een saus of soep)(En zie twee berichten verder.).



De rijst was lauwwarm; de ratatouille koud; het serveert mooi zo...
De lamskroon (2 aan elkaar gebonden)(en zie volgend bericht) smeer ik in met olijfolie, peper en Provencaalse kruiden, een bodempje olijfolie op de bodem (en wat preiafval dat ik toevalig had); voorverwarmde oven op 250 graden.
Dan 10 minuten op die temperatuur; dan de oven even open en de ergste hitte er uit, en dan nog tien minuten nawarmen op 100 graden. Je kon het vlees (rosé) zuigen...