maandag 16 juni 2008
Het lekkerste met Ratatouille
Eerst maar eens Ratatouille, Pisto, Fritanga op zich
Bak in olijfolie flink ui en knoflook aan.
Bak daarna stukken aubergine mee (die is voorbewerkt, *) en stukken courget.
Er kan ook wortel door en/of prei.
Kruid met peper, zout, laurier, wat kruidnagel en wat foelie, en groene kruiden zoals tijm, basilicum en oregano.
Voeg flink in stukken gesneden overrijpe tomaten toe (zijn ze niet overrijp dan ook wat suiker toevoegen) en roer alles op hoog vuur om zodat de tomatenstukken verder kapot gaan.
Voeg eventueel bouillon toe om de groenten gaar te laten stoven.
Het lekkerste met, nu: in de lengte doorgesneden stokbrood, daar de ratatouille op scheppen (niet met een schuimspaan maar met een pollepel, met flink vocht dus), 10 minuten laten staan.
Pisto (Spanje)
(*) Aubergine voorbewerken, tegen pappigheid (ontwateren): schijven of plakken, flink zout erop, na tien minuten draaien, weer flink zout, tien minuten, zout goed afspoelen onder de kraan, aubergine in mekaar knijpen buiten de straal water, weer spoelen, vinger eroven: nog zout? etc.