donderdag 25 juni 2020

Pasta, Dio cane, puttana madonna!





Porca miseria!



Spätzle

Met tomaatjes en Gruyère


100 gram bloem, een ei, p/z, majoraan, deeg kneden

Een half uur in plastic folie in de koeling

Op een grove rasp boven gezouten kokend water raspen
(Of, sjieker, een Spätzle Hobel gebruiken)

Afgieten, koud spoelen

Kerstomaatjes, betere soort, door de helft

Olijfolie, ui, knof, gebroken rood pepertje, peterselie...

Tomaatjes op laag vuur...

Scheutje witte wijn, hoger vuur, tijm, rozemarijn, stukjes zwarte olijven droge soort...

Proef

Ingevette ovenschotel

Spätzle

Tomatenspul

Rasp er (grove rasp) niet te oude Gruyère over

Oven




Abalone mie

Met Quorn en snijbonen


Abalone mie: gemaakt met het kookwater van abalone
Zie  hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

De mie koken met zout, afgieten (opvangen), koud spoelen

Quorn (stukjes naturel) sauteren en uit de pan

Maiskiemolie, ui, knof (ik gebruikte zo'n enkel-teens balletje), vers pepertje...

Snijbonen uit de molen erin sauteren...

Kookvocht van de pasta erbij en wat rijstwijn (Shaohsing, maar dan natuurlijk de Taiwanese)...
(Waarom schijven al die culi-apen eigenlijk altijd Shaoxing?)
Wat light soy...
Garen...

Quorn erin warmen...

Pasta idem...




Penne

Met gerookte zalm en sperziebonen


Sperziebonen, en hiervóór snijbonen en hieronder haricots verts?
Ja, dat kan gebeuren, als ik over pasta recepten schrijf terwijl ik maar eens in de zes dagen pasta eet...
Opgespaarde recepten!
(Andere zes dagen? Nou aardappel, rijst, bonen, deeg -pizza pannenkoek pie-, en raar spul zoals rare granen en burgul en zo...)

Sperzie kop kont en in tweeën en in koud water een half uur

In kippenbouillon penne koken
Eruit scheppen, koud spoelen, wat olijfolie erdoor

Sperzie afgieten, droog deppen, sauteren in olijfolie, met ui en knof

Kippenbouillon erbij, garen

Eruit scheppen als bijna gaar, koud spoelen, en de bouillon wat inkoken

Proef op p/z en bind wat

Gerookte zalm, liefst grove snippers, in boter sauteren

Sperzie en pasta warmen in de saus

Serveren met zure room




Mie

Met tempeh ketjap en prei


Die Tempeh ketjap koop je gewoon bij Jumbo of AH, want dat is een uitstekend product, en het spaart je een hele hoop gekloot
Nog wat: tig tempeh bereidingen vindt niemand lekker, maar dit iedereen

Mie koken, afgieten, koud spoelen, pinda-olie erdoor

Tempeh in pinda-olie sauteren en uit de pan

Pinda-olie, ui, knof, vrij veel chilivlokken (soort zonder pitjes)...

Fijngesneden prei (geen groen!)...

Rijstwijn (nu van witte kleefrijst), wat bouillon en de prei garen

Proef op zout, en corrigeer met Thin soy

Mie en tempeh erin warmen

Phuck! Ik bewaarde de verkeerde foto!
Dit hieronder is roerbakmie tomaat gember...
(Ook lekker hoor!)




Roerbakmie

Met gerookte tofu en haricots verts


Haricots kop kontje en in tweeën en in koud water

Mie koken in kippenbouillon en eruit scheppen

Haricots agfieten, deppen, sauteren in ghee, en garen met die bouillon
Uit de pan als bijna gaar

Pinda-olie, ui, knof, gember, laos, pepertje...

Sauteer er de mie in

Blokjes gerookte tofu erin warmen

Haricots idem

Proef p/z

(De mie ligt onder de rest, hieronder!)





O ja!

Je hebt tegenwoordig "Corona sceptici"

Half intelligente ongewassen types met een uiterst vuile haardracht, het soort waarvan je huiduitslag krijgt als je ernaast staat, en waarvan het enige doel is hun gore kop in de pers te krijgen

"De corona app is een politieke zaak", de ontzagwekkende apelul



O ja!

Nep in de Volkskrant

Kopje "Live: Virusremmer tegen covid-19 krijgt officiële goedkeuring!"

Klik je erop, van alles en nog wat, maar geen woord over een virusremmer

"Vroeger was ie katholiek / een pijler van bedrog, / Nu is ie niet meer katholiek / maar toch maar toch maar toch"