maandag 15 juni 2020
Ja! Patatten!!
Rode koolstamp
Met lamslap
Maak wat bouillon, proef op p/z, en kook er de gesnipperde rode kool in
Afgieten, bouillon opvangen en ergens anders voor gebruiken
Aardappelpuree maken, grof houden, met melk, boter, nootmusjaat en p/z
Stamp maken en proeven op p/z
In een ingevette ovenschaal in de oven
Lamslap (schijf lamsbout) bakken als biefstuk
Kriel
Met verse knakworst en zeekraal
De knak (Jumbo, Aldi) koken volgens de instructies
Kriel lang langzaam (rauw) bakken in boter met wat eendenvet
Boter, sjalot, knof, peterselie...
Zwarte peper en schijfjes zwarte olijf...
Wat madera...
Zeekraal blancheren
Knak in stukjes
Alles naast mekaar serveren
Gebakken aardappel
Met kip en rode biet
Aardappelschijven kort koken, en daarna zachtjes in boter bruinen
Kip-dijfilets aanbraden en daarna stoven in kippenbouillon
Boter, ui, knof...
Schijven gestoomde rode biet...
Wat van de bouillon...
Proef op p/z
Serveren met zure room
Klinkt simpel maar het is een mooie combinatie
Friet
Met struisvogelbief en witlof
Friet schillen, spoelen, deppen, snijden en voorbakken
Witlof halveren, stronk eruit, inkwasten met gesmolten boter, p/z, magnetron 5 minuten op 700, 15 minuten op 450
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
Over de witlof na die 5 minuten
Struis bakken in boter, en de friet afbakken
Serveren met mayo en piccalilly
(Witlof lijkt op de foto platgeslagen; dat is ie niet hoor)
Rösti
Met struisbief (de tweede in het pak) en paksoi in saus
Ik ben het recept van die paksoi kwijt (de rest is natuurlijk enkel bakken)
Ik denk dat ik het op de manier van acelga maakte, Spaanse paksoi, met een duidelijker scheiding tussen stengel en blad
Stukjes stengel sauteren in olijfolie
Met het blad zal ik wat anders gedaan hebben
Bloem...
Melk, p/z...
Zoiets in de basis...