Ik ben oude foto's aan het opruimen
Maiale al latte
Varkensrollade in melk
Beslag
Maak beslag van 125 gram bloem, een eigeel, 200 cc bier, zout en eventueel koenjit
Laat een half uur rusten in de koeling
Klop een eiwit stijf en spatel dat voorzichtig door het beslag
Gebruik het beslag direct
Met?
Uienringen, ringen calamares, champignons, garnalen, ansjovisfilets, stukjes gekookte kip...
Klassiek bladerdeeg
Neem 70 gram bloem en snijd daar 125 gram kalfsniervet door met twee messen tot het mengsel kruimelig is
Snijd er dan wat zout, wat peper, twee druppels witte wijnazijn en zes eetlepels koud water door, tot je een redelijk samenhangend deeg hebt
Rol dat deeg uit op een bebloemd werkvlak, en snijd het los
Vouw in drieën, draai een kwartslag en rol het deeg uit naar de vouw toe
Herhaal dit alles minstens zes keer, steeds op een opnieuw bebloemd werkvlak
Laat het deeg een uur rusten op een koele plek
Rol uit op een bebloemd oppervlak en snijd op gewenst formaat
Deegbakjes met prei en Ricotta
Maak pizza-deeg, doe in folie en leg in de koeling
Stoof prei; bak het kort met wat gesnipperde ui en iets knof aan, giet er bouillon bij en stoof zowat gaar
Kook in en werk er wat room door
Kruid met p/z
Bedek ingevette vormpjes (of een grote vorm) met het deeg
Bak kort blind op 180°
Giet er de prei op en beleg met stukjes, klontjes Ricotta
Bak tot de deegranden bruin zijn
Moeflon op de Aga
Vrienden hebben er een
Die staan de hele dag hout te hakken...
Vrienden hebben er een
Die staan de hele dag hout te hakken...
Hachee
Fruit flink fijngesneden ui in boter in een braadpan op niet te hoog vuur; de ui moet niet teveel bruinen
Blokjes rundvlees toevoegen (draadjesvlees) en rondom iets aanbraden
Flink bouillon toevoegen en een scheut witte wijnazijn; kruiden met p/z, laurier, grof knof granulaat en foelie
Bijna aan de kook laten komen en met een deksel op de pan op heel laag vuur (95°) het vlees gaar laten worden
Het kookvocht (vlees eruit eerst!) op hoog vuur en zonder deksel op de pan inkoken, en/of het kookvocht binden
Okra, ingemaakt
Doe in een goed schone pot kleine okra, een in de lengte gespleten rode peper en twee idem gespleten knoftenen
Breng azijn en water aan de ook (drie op een), met wat zout, venkelzaad en geel mosterdzaad
Giet over de okra, sluit de pot en weck
Laat een maand staan vóór gebruik