dinsdag 21 april 2020

Gezeur en zo



Vandaag foto's van een vreetfestijn van de Eetclub
Bresaola hier (één van de 20 bordjes!)
Links ongebakken balkenbrij
Rechts geen idee
Prachtig marmer hebben we daar in de keuken



Champignons bakken

Champignons (kleine; Jumbo) door kokend water halen even
Bekken: vocht lijkt opgenomen te worden, maar dat is meer een soort van coaten
En dus ook wordt er veel minder vet opgenomen!
Veel sappiger zo (alhoewel dat ook een nadeel kan zijn als je richting duxelles wilt werken)



Koken met Sammy

Zie hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Pâté de campagne onder varkensnet
De vet-aders de boom, laurier de bladeren, cranberry de appels



AH, paasfolder


Dat ze zo enorm goedkoop zijn

Ja, als je zooi wilt vreten wel ja (gevogeltefond, hoofdingrediënt varkensvet; wildfond, hoofdingrediënt varkensvet) (vergelijk eens met de ingrediënten bij Jumbo zou ik zeggen; bouillon gemaakt van kip en groenten; bouillon gemaakt van wild en groenten) (en 40 % goedkoper daar!) (dat is het lekkere van Albert Heijn, dat ze rotzooi verkopen voor méér geld)

En dan die vulgaire flauwekul: varkensvlees wellington, carpaccio rollade...



Weer zoiets waarover je op internet enkel onbegrijpelijke lulpraat aantreft

Wat is muscovado en wat is demerara

Ik heb het maar besteld, dan weten we het tenminste zeker

Demerara: gewoon rietsuiker

Dark en light muscovado: bruine en gele basterdsuiker, maar dan wel heel fijn gemalen (een interessant en heerlijk product!), en van rietsuiker (basterdsuiker: bietsuiker)



Karpers


Ontdekte in ene

dat als je rijstpasta (type tagliatelle) kookt in pikante bouillon, dat het dan niet pikant wordt

Gewone pasta wel



Er was toch een enorme rel toen die Engelse proletenkop paella met chorizo maakte?

Dat dat nooit never gedaan werd?

Zag een klassiek  recept voor paella de marisc amb xoriço
Valencia
Paella met zeevruchten en chorizo



Rollade gekookt in melk
Maiale al latte


De elitair omhooggevallen Volkskrantlul Sander Schimmelpenninck

"De Action is de frikandel van de retail: alles is verwerpelijk aan die winkel, maar de onderontwikkelde Nederlandse consument vreet het."



Salsa espinaler

Wat is dat toch ontzettend lekker bij tapas

Zie hier

"Salsa d'aperitiu", aperitiefsaus