Dat liflafjes gekut hier altijd...
Aardappelkroketten
Met een schijf lamsbout en kastanje-champignons
Die schijf bruinen in hete boter, uit de pan, p/z
Olijfolie, sjalot, knof, peterselie, tijm...
Schijven kastanje-champignons erin sauteren
Uit de pan, p/z
Lamsbouillon inkoken en proeven op p/z
De kroketten frituren (recepten genoeg op dit blog)
De schijf in de bouillon, de champignons erop, deksel, enkel warmen
Gebakken aardappelen
Met zalm en haricots
Haricots kop kont en in tweeën en in koud water
Kleine aardappelen kort koken
Halveren
Langzaam iets bruinen in boter
Mais-olie, sauteer de afgegoten en droog gedepte haricots
Uit de pan
Maisolie, ui, knof, gedroogd pepertje...
Haricots, kippenbouillon, garen
Zalm in boter bakken
Niks "op het vel bakken"
De vleeskant dichtschroeien op hoog vuur, en dan garen op de velkant op laag vuur
Serveer met een bakje Gohan desuyo erbij
(Zie hier; alle links openen in een nieuw venster)
Uienstamp
Met zalm (alweer?!)
Grof gesneden uien lang langzaam sudderen in runderbouillon, met schijfjes knof, peterselie en gebroken witte peper
Aardappelpuree maken met room, boter, nootmuskaat, witte peper
Uien afgieten (bewaar de bouillon! heerlijk!) en door de puree werken (niet prakken!), met redelijk wat fijn gesnipperde sjalot (rauw dus)
Ovenschotel plus de zalm (rauw)
Dit maakte ik gisteren, en ik ga morgen van die puree (maakte veel) burgers bakken en kroketten maken
Rösti
Met kaassaus en ui (alweer!?)
Weer uien stoven, maar nu hele uien
Ganzenvet, vers pepertje, knof, peterselie...
Kippenbouillon, Worcester, scheut Fino...
Hele uien lang langzaam pocheren
Uien eruit en de bouillon inkoken met witte wijn
Een licht gebonden saus daarmee maken
Geraspte Appenzeller erdoor
Dat wordt zonder maizena geen mooie saus maar dat moet niet
Wel wat Kirsch erin
Ovenschotel, uien, kaassaus
Rösti bakken en daarvan staan ook tig recepten in dit blog
Aardappelkroketten
Met venkel en oude Beemster
Die aardappelkroketten had ik nu gekocht, want ribbelig, en testen in de Air fryer
Prima!
Boter, sjalot, knof, peterselie...
Riesling en ietsje inkoken met het venkelgroen klein gesneden
Kaas erin raspen
Binden met Corenwyn en maizena
Proef op p/z
Stukjes venkel langzaam garen in Riesling, wat kippenbouillon en wat Worcester
Fonduen met venkel- en krokettenstukjes
Foto kwijt
Hieronder dat uien stoven