woensdag 11 december 2019
Pasta!
Spätzle
Met platte rib, en paprikasaus
De platte rib (één ribs stukken) rondom bruinen in boter
Ik kreeg het effect van zie hierboven, dus de volgende keer heb ik het opgebonden)
Boter, wortel, ui, prei, selderijblad, peterselie, knof...
Runderbouillon, laurier, peperbolletjes, tijm...
Vlees erbij en vier uur op 95° houden
Olijfolie, ui, knof, pepertje, peterselie...
Milde ajvar (paprika-puree) erbij...
(Veel,lekkerder dan geen pepertje en pikante ajvar gebruiken)
Proef
Wat bouillon...
Proef
Pasta koken...
Verse spaghetti
Met rookkaassaus en groene paprika
Kaassaus kan je maken op basis van béchamel, als sauzige kaasfondue, én op deze fantastische manier
Olijfolie, stukjes paprika, sauteren, uit
Olijfolie, ui, knof...
Paprika erbij en een scheut Cheefo witte wijn
Aan de kook en van het vuur af
Room, warm, rookkaas erin raspen
Op smaak met Worcestershire en peper
Pasta koken
Etc
Alles wat ik kook is lekker, ik bedoel: als ik er hier over schrijf dan was het lekker
Maar dít was grandioos lekker
Deze kaassaus methode is als van een Franse klassieker, Saus van restjes kaas
Er staat altijd het adagium bij: Gebruik minstens vier soorten kaas!
Verse Shanghai noodles
Met garnalen, lente-ui en shiitake
Let wel: met Shanghai noodles maak je Singapore style noodles (en andere dingen natuurlijk...)
Meestal maak je het met varkensvlees overigens, of én én
Grote gepelde rauwe garnalen marineren in Light soy, shaohsing rijstwijn (gebruik enkel de Taiwanese!), geraspte Chinese rietsuiker, Vijf kruiden poeder
Twee uur op een koele, niet koude plek, regelmatig omroeren
Afgieten, marinade bewaren
Droog deppen en sauteren in pinda-olie, met de lente-ui
Uit de pan
Pasta koken
Wok, pinda-olie, sjalot, knof, gemberwortel, rood pepertje...
Stukjes shiitake hoeden...
Madras curry (jawel)...
Wat marinade...
Garnalen...
Een heel mooie smaak, die curry met de soy en de rijstwijn!
Roerbak mie
Met Tau kwa, courget en Chiu chow chili sauce
Tau kwa is heel stevige, als blok gebakken tofu
Chiu chow chili sauce zie hier
Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster
Die saus gebruik je nooit zó, maar gemengd met andere zaken
Nu 1 deel op 2 delen Light soy, 1 deel Koreaanse maisstroop (ik weet niet hoe de Chinese versie heet) en 1 deel oestersaus
Pasta koken, afgieten, koudspoelen, pinda-olie erdoor werken
Prepareer de tau kwa en de courget (blokjes)
Wok in pinda-olie ui en knof
Tau kwa erbij...
Courget erbij...
Pasta erbij...
Serveer met die saus erdoor (pas ná het opscheppen in goed warme kommen dat spul erdoor roeren!)
Verse spaghetti all'uovo
Met peultjes, kip en colatura
"Spaghetti con la colatura di alici"
Colatura zie hier
Familie van de Fish sauce
Peultjes kop kont draden koud water
Panko in olijfolie bruinen
Peultjes afgieten, deppen, sauteren in olijfolie, uit de pan
Kip bruinen, uit de pan, koelen, blokjes
Olijfolie, sjalot, knof...
Peultjes, kippenbouillon...
Na even de kip erbij en alles garen
De pasta koken
Flinke scheut colatura, geperste knof, zeer fijn gesneden peterselie (wiegemes, en maak wat méér), pepervlokken (ik gebruikte de niet zó pikante Koreaanse soort gochugaru)...
Fors kloppend olijfolie erdoor werken en wat kookwater
Pasta afgieten (kookwater opvangen!)
Pasta in een kom, met wat kookwater en nog wat peterselie
Fors roerend de saus erdoor
Serveren met de panko erover, zwarte peper en misschien nóg wat colatura
En de kip en de peultjes ernaast (zie hieronder)
Het ziet er zó simpel uit op je bord, maar ja...
En de foto van dat bord is onscherp jammer genoeg (damp)