vrijdag 20 september 2019
Pasta!
Udon
Met runderschenkel gestoofd in ossenstaartfond, en met kastanjechampignons
Met udon, niet op de foto's, bedoel ik dit hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ossenstaartbouillon maken (foto boven)
Zoek op het blog
Schenkel (foto onder) bebloemen, in boter bruinen, de bouillon erbij, zeer laag vuur, ± vier uur
(Het merg eten we daarna met p/z op Brabants roggebrood!)
Vlees afhalen, bouillon koelen en ontvetten
Inkoken?
Op z/p proeven
Rozijnen weken in madera
Kleine kastanjechampignons sauteren in olijfolie en uit de pan
Flink boter...
Sjalot en knof...
Bloem...
Bouillon...
Runderstoof erbij...
Champignons, rozijnen en de madera erbij...
Kook de udon
Proef de saus op p/z
Chinese dunne mie
Met Sjanghai paksoi en kabeljauw
Pindaolie, sjalot, knof, gemberwortel, pepertje...
Kokosmelk, Fish sauce, palmsuiker...
Vis p/z
Vis in de saus, heel laag vuur, deksel...
Vis uit de pan
Grove stukken Sjanghai paksoi in de saus stoven (zie foto onder)
Mie koken
Dat is dus geen roerbakmie!
Vis warmen in de saus
Serveren met korianderblad en lente-ui erover, limoen ernaast en idem Fleur de sel
Orecchiette
Met halloumi en kerstomaat
Eigenlijk heb ik een hekel aan orecchiette, want ze gaan bij het koken lepeltje lepeltje doen
Kook die pasta gewoon vtv
Afgieten, koud spoelen, EV olijfolie erdoor
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
Tomatenpuree, harissa...
Rode wijn, groene kruiden...
Gedroogde kappertjes erin...
(Niet gezoute kappertjes!)
Ovenschotel invetten
Pasta, gebrokkelde kaas, saus, stukjes zwarte olijf (droge soort), pijnboompitten
Oven
Die pijnboompitten bruinen niet mooi in de oven, maar voor de smaak maakt het totaal niks uit
Parmezaan erover
Rasp pasta
Met gehaktballetjes trafasie, en courget
Foto rasp pasta (Reine Nudeln) kwijt, maar het stelt weinig voor
Heel veel dingen "trafasie" te vinden op internet, maar zowat alles met "1 pot Faja Lobi Masala Trafasie (vers bereide marinade)"
Gehakt met zout en met chilivlokken aanmaken
Balletjes
Ghee, bakken, uit
Ghee, ui, knof, gebroken piment, Surinaamse trassi (van de soort die op Indonesische lijkt; geen Trasi Trafasie dus, gek genoeg), vers gemalen korianderzaad...
Kippenbouillon, kokosmelk, tijdje laten pruttelen, af en toe roeren
Courgetplakjes bakken en uit de pan
Pasta deeg maken en een bal op de grove rasp raspen boven kokend gezouten water
Balletjes warmen in de saus met even later de courget
Pasta afgieten
Mie
Met kip gochujang en groene aspergepunten
Gochujang zie hier
Kip p/z, bruinen in pindaolie
Gemberwortel erbij, laos, ui, knof...
Kokosmelk, palmsuiker, gochujang, Light soy...
Kippenbouillon...
Kip erin garen
Blancheer aspergepunten kort in kippenbouillon
Kook mie in kippenbouillon