vrijdag 20 september 2019

Pasta!




Udon

Met runderschenkel gestoofd in ossenstaartfond, en met kastanjechampignons

Met udon, niet op de foto's, bedoel ik dit hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)


Ossenstaartbouillon maken (foto boven)
Zoek op het blog

Schenkel (foto onder) bebloemen, in boter bruinen, de bouillon erbij, zeer laag vuur, ± vier uur

(Het merg eten we daarna met p/z op Brabants roggebrood!)

Vlees afhalen, bouillon koelen en ontvetten
Inkoken?
Op z/p proeven

Rozijnen weken in madera

Kleine kastanjechampignons sauteren in olijfolie en uit de pan

Flink boter...
Sjalot en knof...

Bloem...

Bouillon...

Runderstoof erbij...

Champignons, rozijnen en de madera erbij...

Kook de udon

Proef de saus op p/z




Chinese dunne mie

Met Sjanghai paksoi en kabeljauw


Pindaolie, sjalot, knof, gemberwortel, pepertje...

Kokosmelk, Fish sauce, palmsuiker...

Vis p/z

Vis in de saus, heel laag vuur, deksel...
Vis uit de pan

Grove stukken Sjanghai paksoi in de saus stoven (zie foto onder)

Mie koken
Dat is dus geen roerbakmie!

Vis warmen in de saus

Serveren met korianderblad en lente-ui erover, limoen ernaast en idem Fleur de sel




Orecchiette

Met halloumi en kerstomaat

Eigenlijk heb ik een hekel aan orecchiette, want ze gaan bij het koken lepeltje lepeltje doen


Kook die pasta gewoon vtv
Afgieten, koud spoelen, EV olijfolie erdoor

Olijfolie, ui, knof, peterselie...

Tomatenpuree, harissa...

Rode wijn, groene kruiden...

Gedroogde kappertjes erin...
(Niet gezoute kappertjes!)

Ovenschotel invetten
Pasta, gebrokkelde kaas, saus, stukjes zwarte olijf (droge soort), pijnboompitten
Oven

Die pijnboompitten bruinen niet mooi in de oven, maar voor de smaak maakt het totaal niks uit

Parmezaan erover




Rasp pasta

Met gehaktballetjes trafasie, en courget

Foto rasp pasta (Reine Nudeln) kwijt, maar het stelt weinig voor


Heel veel dingen "trafasie" te vinden op internet, maar zowat alles met "1 pot Faja Lobi Masala Trafasie (vers bereide marinade)"

Gehakt met zout en met chilivlokken aanmaken
Balletjes

Ghee, bakken, uit

Ghee, ui, knof, gebroken piment, Surinaamse trassi (van de soort die op Indonesische lijkt; geen Trasi Trafasie dus, gek genoeg), vers gemalen korianderzaad...

Kippenbouillon, kokosmelk, tijdje laten pruttelen, af en toe roeren

Courgetplakjes bakken en uit de pan

Pasta deeg maken en een bal op de grove rasp raspen boven kokend gezouten water

Balletjes warmen in de saus met even later de courget

Pasta afgieten




Mie

Met kip gochujang en groene aspergepunten

Gochujang zie hier


Kip p/z, bruinen in pindaolie

Gemberwortel erbij, laos, ui, knof...

Kokosmelk, palmsuiker, gochujang, Light soy...
Kippenbouillon...
Kip erin garen

Blancheer aspergepunten kort in kippenbouillon

Kook mie in kippenbouillon